Véget ért a robot Vietnám, mi vár most a Helldivers 2 hőseire?

Véget ért a robot Vietnám, mi vár most a Helldivers 2 hőseire?

Már úton lehet az új ellenfél, ami után lehet visszasírjuk még a robotok elleni csatákat.

Ezentúl talán egyszerűbb lesz a Helldiverek (és párjaik) élete, hiszen a hétvégén az irányított demokrácia védelmezői végleg leszámoltak az Automatonokkal –jelentette be az Igazság Minisztériuma (a játék hivatalos Twitter-profilja). A robotok befellegzésével és a bogarak visszaszorításával ismét ragyoghat a szabadság galaxis szerte. Ezért a Joel néven ismert játékmester most arra kér mindenkit, hogy tegyétek félre a játékot, pihenjetek, ünnepeljetek. De vajon miért kérhet ilyet? Tán készül valamire, amiről el akarja terelni a Helldivers 2 játékosainak figyelmét?

Azzal, hogy egy teljes frakciót lesöpörtek a fejlesztők a térképről, igen bátor lépést eszközölt az Arrowhead Game Studios. A robotok nélkül már nem ugyanolyan a játék, és félő, hogy ez még visszasülhet. De nem kell aggódni! Mert ahogyan a játék megjelenése óta sejteni lehet, valószínűleg most arra készülnek, hogy bedobják a harmadik fajt, az Illuminate-et. Szóval a robot Vietnám után is lesz miért elindítani a Helldivers 2-t – csak egy kicsit várni kell még. Aki esetleg játszott az eredeti Helldiversszel, annak nem kell ezt a fajt bemutatni. De ha esetleg kimaradt volna az előző rész, hadd meséljünk egy kicsit róluk!

Az Illuminate faj néhány képviselője a Helldivers első részéből

Az Illuminate egy teljesen eltérő ellenfél az eddig látottakhoz képest. Ez a vizi faj Squ'ith néven hivatkozik magára, és kifejezetten intelligens civilizációnak számít a robotokhoz és a bogarakhoz képest. Általában szertartási köntöshöz hasonló öltözetben jelentek meg az első részben. Ennek ellenére veszedelmes ellenfelek voltak, akik a Szuperföld forrásai szerint tömegpusztító fegyvereket gyártottak, tehát hatalmas fenyegetést jelentettek a szabadságra. A Helldivers 2-ben ugyan még nem vetették meg a lábukat, a fájlok között találtak már utalásokat rá, hogy a jövőben megjelenhetnek. A lore egyébként azzal indokolta a hiányukat, hogy 2184-re az emberiség kiirtotta a fajt. Azonban nem lehetünk teljesen biztosak ebben, mert a játékban néha hallani lehet egy rejtélyes, szakadozó üzenetet, miszerint:

„A Szuperföld hazudott... nem akarták, hogy tudj róla... az Illuminate... jönnek.”

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár