Hasznos frissítést kapott a Messenger, ami titeket is érint

Hasznos frissítést kapott a Messenger, ami titeket is érint

Régóta vártunk arra, hogy végre megérkezzenek ezek a funkciók.

Mostanra már mindannyiunk hétköznapi életének részévé váltak a különböző chat alkalmazások, ahol korlátlanul tarthatjuk a kapcsolatot ismerőseinkkel. Míg a világ erre a célra leginkább használt applikációja a WhatsApp, addig szerény hazánkban főként a Meta Messengere hódít. Az ilyen gyakorisággal használt felületeken a legkisebb frissítések is sokat dobhatnak a felhasználók közérzetén, arról nem is beszélve, ha régóta várt funkciók kerülnek feloldásra. Jelen esetben az utóbbi történik, ugyanis a Facebookból különálló életre kelt csevegő, most jó pár grandiózus funkcióval bővült.

Az első és talán legfontosabb újdonság, hogy mostantól a Messengeren küldött képeink nem lesznek a végtelenségig lebutítva, hanem HD minőségben oszthatjuk meg azokat társalgópartnereinkkel. Ehhez nincs más dolgunk, mint a kép kiválasztását követően, rábökni a jobb felül található HD ikonra – azt hiszem, hogy ennek hallatán minden aktív felhasználó összeteszi két kezét. Továbbá mostantól lehetőségünk lesz megosztható albumok létrehozására, melyek segítségével egyszerre több fotót is elküldhetünk a célszemélynek, és ezeket később csoportosítva megtalálhatjuk. A frissítés tovább azt is lehetővé teszi, hogy ezentúl akár 100 MB-os fájlokat is küldhessünk az alkalmazáson keresztül. Végül, de nem utolsó sorban pedig megjelentek a személyes QR-kódok, melyeket bescannelve könnyedén kapcsolatba léphetünk másokkal – ezt a beállításoknál találjátok a jobb felső sarokban.

Minden fent tárgyalt újdonság a napokban aktiválódik, sokaknál pedig már elérhetőek. Úgy gondolom, hogy már ideje volt ennek a frissítésnek, és végre tényleg fontos funkciókkal bővült a Messenger, köszönjük Meta.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár