Cenzúrát vezet be az Instagram a meztelen fotós üzenetek ellen

Cenzúrát vezet be az Instagram a meztelen fotós üzenetek ellen

A meztelen képekkel zsarolók ellen lépne fel az Instagram a cenzúrával.

Új eszközöket vezet be az Instagram a képes zaklatás és zsarolás elleni kampánya részeként a kiskorúak védelmére. Ennek egyik lépéseként automatikusan cenzúráznák a privát üzenetben érkező meztelen fotókat, ami azt jelentené, hogy minden 18 éven alulli elhomályosítva látná ezeket – írja a The GuardianMeta bejelentésére hivatkozva. A közösségi média óriás ezen felül a felnőtteket is arra bíztatja, hogy kapcsolják be az egyelőre kísérleti jelleggel bevezetett funkciót.

A gyakorlatban a homályos fotók úgy fognak működni, hogy egy figyelmeztetéssel együtt kapják majd meg őket a felhasználók, majd dönthetnek, hogy meg akarják nézni, vagy inkább jelentenék és letiltanák a küldő profilját. Akik meztelen fotókat küldenek, szintén figyelmeztetést fognak kapni ilyenkor, hogy legyenek óvatosak, gondolják át. Az ilyen fotókat bármikor vissza lehet majd vonni, így olyan lesz, mintha el sem küldték volna azokat. Azonban arra semmi garancia nincs, hogy nem látták a képeket, mire meggondolja magát a küldő.

Ezeket olvastad már?

Az Instagram kampányára azért van szükség, mert zsarolók jellemzően meztelen fotókat kérnek áldozataiktól, majd azzal fenyegetőznek, hogy közzéteszik őket, ha nem tesznek eleget a kéréseiknek. Emellett a kiskorúakat a kéretlen intim tartalmaktól is védeni akarja a platform az új lépésével. Persze a hatékonyság megkérdőjelezhető, amikor figyelembe vesszük, hogy a Meta egyelőre csak az Instagramon vezette be ezt a lépést. A WhatsApp, a Facebook és a Messenger egyelőre kimaradtak ebből, tehát ott továbbra is megtörténhet mindaz, amitől most óva intik az instás felhasználókat. Gúnyosan emellé tehetnénk, hogy a Mesengeren pont tegnap futott be egy frissítés, ami után magasabb minőségű képeket lehet küldeni – időzítés a javából.

Példa arra, hogyan néz ki ezentúl egy meztelen fotó elküldése – Meta

Kövess Minket!



Gamer szótár