Mindenkit levett a lábáról a Dune: Awakening demója

Mindenkit levett a lábáról a Dune: Awakening demója

Nem csak a Dűne életrekeltésében tartották zseniálisnak a Dune: Awakeninget az újságírók, hanem műfajában is.

Két év hallgatás után március elején végre életjelet adott magáról a Dune: Awakening című MMORPG. A játékot még a 2022-es Gamescomon mutatta be a Funcom, majd csendben dolgoztak rajta, míg nem derült égből villámcsapásként be nem futott a Survive Arrakis (Túlélni Arrakist) című előzetes, melyben a harctól kezdve a bázisépítésen át mindent láthatunk. Bár voltak fenntartások a látottak után, hogy tényleg olyan jó lesz-e a játék, mint amilyennek tűnik. Szerencsére az elmúlt hetekben a GDC-n és a PAX Easten a fejlesztők demózták a játékot újságíróknak, tartalomgyártóknak, akik nem voltak restek elmondani, milyen is a Frank Herbert Dűnéjének világát a videójátékok médiumába repítő alkotás.

A vélemények pedig egybehangzóan azt mutatják, hogy a Dune: Awekening zseniális, és nem csak a Dűne életrekeltésében, hanem műfajában is. A PC Gamer például azt írja, hogy a fejlesztők „képesek voltak menővé tenni a kőtörést és a vízgyűjtést”, ami ugyebár a kies Arrakison elengedhetetlen a túlélés szempontjából. A VG247 szerint „ez lehet a legjobb választás, ha arról álmodtál, hogy politikai, gazdasági és fizikai háborúkat akarsz vívni Arrakis dűnéi között.” A Techraptor pedig azt mondja, hogy „minden korábbi fenntartást eloszlat” a demó.

Ezeket olvastad már?

A leírások alapján a játékban fontosak lesznek az ún. rejtett helyek, ahol az élet relatíve normálisan folyik a veszélyekkel teli homokbuckákon túl. A túlélés érdekében gyakran egyik ilyenből a másikba kell mennünk, ugyanis ha túl sokat tartózkodunk a napon, az negatív hatással lesz a játékosokra. A demó egy pontján a játékosok megpróbáltak megszerezni egy fűszermezőt, miközben arra is figyeltek, hogy a férgek ne fedezzék fel őket. Ám váratlanul egy homokvihar elnyelte őket az értékes rakománnyal együtt, így a terv füstbe ment. Egy másik küldetésben pedig egy épületet próbáltak bevenni a játékosok, ahol veszélyes ellenségek és ritka erőforrások vártak rájuk.

Tehát nem csak annyi lesz a dolgunk, hogy A-ból B-be rohangálunk, hanem egészen összetett feladatokat kapunk majd. Ezeken felül nagyon meggyőzőnek találták még az újságírók a karakteralkotó menüt, a képességfákat és a craftolási rendszert is. Mi csak azt sajnáljuk, hogy a homokféreg-lovaglás kimarad. A Funcom egyébként közzétett még pár képet a játékmenetből, ezeket alább egy galériában szedtük össze nektek. E közben már lehet jelentkezni a Dune: Awakening zárt bétájára is, ha esetleg szeretnél saját véleményt alkotni a játékról. Hivatalos megjelenési dátum még nincs, de az biztos, hogy PlayStation 5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re jelenik meg a Dűne MMORPG.

Kattints a képre a galériáért!

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár