Jön a Hunt és az Escape from Tarkom szerelemgyereke, a Beautiful Light

Jön a Hunt és az Escape from Tarkom szerelemgyereke, a Beautiful Light

Ettől függetlenül lesz némi csavar is a játékmenetben.

Annyi shooter van már, hogy nehéz dolga van annak, aki be akar törni a piacra. A Beautiful Light viszont jó esélyekkel indulhat, még akkor is, ha ezzel a névvel nem éppen egy kőkemény FPS címre számítana az ember. Ez az alkotás a káoszra épít, hiszen szörnyek törhetnek ránk egy elhagyatott faluban, miközben teljesíteni kell a küldetést – például egy laptop segítségével kell kinyomtatni egy 3D-s kulcskártyát –, az ellenséges játékosokról pedig még szó sem esett. Az extrakciós lövöldözős játék nyomokban Hunt: Showdown-t is tartalmaz, de egyébként az SCP: Overlord című horrorfilm volt rá a legnagyobb hatással.

Ezeket olvastad már?

A sötétben senki nem hallja a sikolyod

Az alapkoncepió szerint minden meccsben néhány háromfős csapat útnak indulhat, hogy megszerezzenek egy ereklyét, és eljussanak az evakuációs ponthoz, mielőtt a pályát ellepő mutánsok vagy az ellenséges játékosok le nem szednék őket. Mindig az a legfontosabb feladat, hogy meg kell találni az egyik laptopot, amivel megalkothatod a saját kulcskártyádat, amelyet csak ti használhattok. Ezután a szigorúan őrzött létesítmény felé kell venni az irányt, de persze mindegyik csapat oda tart, vagy ami még rosszabb, már az épület egyik sötét folyosóján rejtőzködik. A bejutás érdekében fel kell törni a rendszert: a hackelés valós időben történik egy számítógép képernyőjén, a fejlesztők pedig megerősítették, hogy ez nem csak egy hablaty, tényleg egy valódi programozási nyelven alapul. Eközben a többieknek fedeznie kell, hiszen te el vagy foglalva a művelettel. A tűzharcok során játszi könnyedséggel halhatunk meg: egy tiszta fejes vagy egy testre leadott lövés a legtöbb küzdelemnek véget vet, de a jó hír az, hogy például a teljesen automata fegyvereknek elég komoly visszarúgása van, ezért nem árt elsajátítani a használatukat.

A teljes játékban hat osztag vehet majd részt egy meccsben, és a kör elején mindenki a legközelebbi laptopot igyekszik megtalálni, de aztán a létesítményt elérve beindul az adok-kapok. A PvP harc high-end katonai fegyverekkel, lepusztult városi környezetben hasonló élményt nyújt majd, mint az Escape From Tarkov. Sokkal egyszerűbb lesz viszont a tájékozódás, mivel a csuklódra erősített tableten meg lehet tekinteni a térképet, külön pontok jelölik a csapatod, a lelőtt társaidat újraélesztheted, és a lőszerraktárak segítségével gyorsan újratölthetsz a terepen.

A Beautiful Light egyelőre még egy early access (korai hozzáférésű) játék, de az első vélemények alapján már egész jó állapotban van. A pályák részletgazdagok, a kiégett erdők és a mocskos épületek meglehetősen élethűnek tűnnek. Másrészt a fegyverek is remekül működnek, bár a hozzájuk elérhető módosítások még csak a jéghegy csúcsa, és a teljes verzióban ennél jóval több lesz. A játék azonban csavar egyet az eddig megismert sémán, ugyanis előbb-utóbb mi magunk irányíthatjuk majd az Anomáliát, egy szörnyeteget, amely képes bejutni a szellőzőnyílásokba és felmászni bármilyen felületre. Célja pedig nem más, mind levadászni mindenkit a pályán.

Ha a Beautiful Light meg tudja tartani a horror és a katonai szimuláció elemeit, miközben további tartalmakkal bővül, akkor 2025 egyik legnagyobb győztese lehet.

Kövess Minket!



Gamer szótár