Véget ér egy korszak? – Ezekkel játszunk a hétvégén

Véget ér egy korszak? – Ezekkel játszunk a hétvégén

Olyannyira meleg van, hogy jobb nem kimozdulni...inkább játsszunk!

Habár új játékok tekintetében eddig egészen gyengének mondható az április, mégis bőven van mit előhúzni a kalapból, hogy pár órát eltöltsünk velük ezen a napsütéses hétvégén. Szerencsére az élet nem állt meg, és pörögnek a frissítések, illetve folyamatosan találkozhatunk ingyenes játékokkal is, melyeket bűn lenne elszalasztani. Alább összeszedtem 5 olyan játékot, melyeket mi biztosan előveszünk a napokban.

Ezeket olvastad már?

 Fallout 

Pontosan tudjátok, hogy a Fallout miért került fel a listára. A franchise végre útjára indította saját sorozatát az Amazon Prime-on, és az első kritikák, valamint a nézői visszajelzések alapján elképesztően brutálisra sikerült a kezdő évad – olyannyira, hogy már most nagyban tervezik a másodikat. Ennek okán érdemes elővenni a franchise játékait, melyekre ráadásul most hatalmas akciókkal csaphattok le a Steam felületén.

 Ghostrunner 

Ghostrunner 2020. október 27-én debütált, és rögtön elnyerte a játékosok és a kritikusok szívét is egyaránt. Azóta közel 50 000 értékelést gyűjtött be Steamen, és összességében nagyon pozitív visszajelzéseket kapott. Egyedülálló egyjátékos élményt nyújt az arra vállalkozók számára, ami gyors tempójú, harcokkal teli, cyberpunk környezetben játszódik, valamint ötvözi a sci-fit és a poszt-apokaliptikus témát. „Egy már véget ért világról, és a túlélésért küzdő lakóiról mesél". Ahogy az ilyen kaliberű címek esetében mondani szoktam, mindenképpen gyűjtsétek be, hiszen ha most még nem is keltette fel igazán az érdeklődéseteket, kitudja, hogy mikor támad kedvetek egy kis kaszabolásra. Semmit nem veszthettek vele, maximum azt a 10 másodpercet amíg beléptek érte az Epic Store-ba, és ingyenesen megvásároljátok. A játék eredeti ára amúgy 8 290 forint lenne.

 Baldur's Gate 3 

A Baldur's Gate 3 kétségtelenül elvitte a hátán a tavalyi évet, és számtalan díjat bezsebelt. Olyannyira levette a lábáról a gamereket, hogy azóta sem talált magának ellenfelet. A fejlesztők azonban meglepő módon bejelentették, hogy a jövőben teljesen elhatárolódnak a Dungeons & Dragons világában játszódó címtől, így se folytatásra, se kiegészítőre ne számítsanak a játékosok. Ettől függetlenül a játék még mindig elképesztő népszerűségnek örvend, és most sem késő belekezdenie annak, aki kimaradt a kezdeti zsongásból.

 Battlefield 2042 

A Battlefield 2042-őt mondható, hogy a sírból hozta vissza az EA. A játék bemutatkozása egyszerűen borzasztóra sikerült, de az évadok bevezetésével, és az ezáltali folyamatos élő tartalmakkal sikerült felpezsdíteniük a dolgokat. A 7. évad márciusban vette kezdetét, a közösség pedig imádja. Az EA ebbe belerondítva tett bejelentést, miszerint a jövőben nem kívánnak ennyi energiát fektetni a címbe, így ez az utolsó évad ami hozzá érkezett. Azzal indokolják, hogy más, ennél fontosabb jövőbeli Battlefiled-játékokra kell fókuszálniuk. Élvezzétek ki tehát amíg lehet, mert idővel ez garantáltan a játékosbázis megcsökkenéséhez fog vezetni, ami megindítja a leejtőt a süllyesztőbe.

 Palworld 

2024-et keményen bekezdte a Palword, és rekordot rekordra halmozott ez a Pokémon szelídítős alkotás. Pár napja számoltunk be arról, hogy azóta viszont a játékosbázis 97%-kal csökkent, ami elsőre ijesztően hat, azonban nem nagy a probléma. Nagy frissítések híján, és úgy, hogy nem élő szolgáltatásos játékról van szó nem meglepő, hogy mikor éppen nincs kellő új tartalom, akkor félreteszik a játékosok. Éppen ezért örömhír, hogy a fejlesztők bejelentették a PvP módot, ami az idei év folyamán érkezik. Itt az ideje tehát visszatérni, és felkészülni a gigászi csatákra.

Kövess Minket!



Gamer szótár