MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

14.7

Camille visszatér a felső ösvényre

Az acélhölgy több változtatást is kapott, hogy kimozdítsák támogató pozíciójából. Talán kicsit túlzásba is estek a buffokkal, Camille a hirtelen 54-55%-os győzelmi aránnyával messze a legnagyobb nyertese a patchnek. A tapasztalatok szerint ez nem épp a nyugati régióknak kedvez, a kínai és koreai felső ösvényesek ugyanis kitűnően játszanak mint Camille-lal, mint az ellene kifejezetten erős Jax-el vagy Fiorával.

Száműzve a dzsungelből

Közel egy éve számít alap pick a profik körében Rell, változatossága miatt a Riot meg is hozta a döntést, a vas szüzet vissza zárták eredeti, támogató pozíciójába. Bár Rell továbbra is feltűnhet az MSI-on, az valószínű, hogy nem egy első választás lesz, mint ahogy azt eddig láthattuk.

Viking az erdőben

Régen láttuk Olafot a dzsungelban, pedig pár éve még meghatározó hős volt ha a favágókról volt szó. A Riot is érezte az űrt az erdőben, jól meg is támogatták Olafot, hogy gyorsabban tudja irtani a szörnyeket. A dühös viking híresen erős tömegirányító képességek és tankok ellen, meghatározó karakter lehet a hősválasztás során. Az európai csapatoknak kifejezetten jól jöhet ez a változtatás, mivel a toposaink eddig is szívesen hozták Olafot, emiatt pedig változatos draftokkal készülhetünk a többi régió ellen.

A Bogár-vakond-izé

Rek’Sai kevesebbet dühöt fog kapni minionok ütéséből, így a felső ösvényen sem fog tudni olyan sokat gyógyulni. A változtatások után valószínű, hogy a sivatagi Ürességrémet inkább az ösvények között fogjuk csak látni.

Ezek a támogatók túl sokat sebeznek

Az új tárgyak óta érezhetően többet sebeznek a támogatók, ami miatt viszont a lövészek kifejezetten nehezen tudtak érvényesülni az alsó ösvényen. A Riot hallgatott a játékosokra, és visszább vettek a támogató tárgyak sebzéséből miközben kicsit megemelték az arra rászoruló enchanter támogatók gyógyító hatásait. Az MSI-on talán emiatt kevesebb egzotikus T1 Keria picket látunk, bár mondjuk nála semmi sem biztos.

14.8

Nem nyúltak bele az ösvénycserékbe, ezért továbbra is ez lehet az idei MSI meghatározó metája, ha a nemzetközi porondon sem talál ellenszerre a G2 legújabb stratégiája. Ez egyértelműen az európai srácoknak kedvezhet, de tartunk tőle, hogy a keleti csapatok sem ültek a babérjaikon, és már rendesen kielemezték minden mozzanatát a G2 meccseinek.

Több varázs sebzés mindenhol

Nem tudjuk, hogy a CBLOL-os srácok mit gondolnak róla, de a Mordekaiser utazási iroda ellenállhatatlan brazil nyaralásokat fog indítani a közeljövőben az Idézők Szurdokából. Nem lehet kiszabadulni a Halál birodalma fogságából sem tárggyal, sem képességgel. Lövészek, sok sikert.

A felső ösvényen feltűnhet még Ryze, akinek a Rúnabörtön (W) képessége lassít többet, és töltődik vissza hamarabb. Figyeljünk Fakerre is, de eddig úgy tűnik az egyéni rangsorolt meccsek alapján inkább topra hozzák a karaktert mid helyett.

Kegyes úr a Riot

Ahol elvesz, ott ad is Phreak és a játék egyensúlyért felelős csapat. A 14.7-ben pont azért szedték ki Rell-t a dzsungelből, mert zavaró volt, hogy több pozícióban is hasznos, ebben a frissítésben mintha elfelejtették volna ezt a Riot-nál és Sylas-nak adtak egy lehetőséget, hogy a középső ösvény mellett újra kipróbálja magát a közeli erdőkben. Nem utal semmi arra, hogy az MSI-on feltűnne Sylas a dzsungelben, de érdemes nyitva tartani a szemünket, hátha a gyakorlás alatt kitaláltak valamit még a játékosok.

Nem Draven, Draaaaaaven!

Kaptunk egy kis szeretet csomagot azért mi európaiak is, Draven erősödött a játék korai szakaszában, ami nagy előny lehet a G2-nak, ugyanis Hans Sama main karakteréről van szó. A szamurájos srácok ellen csak idén 42 meccsből 35 alkalommal volt tiltva Draven, amikor pedig sikerült elhozni, akkor nem kegyelmezett a G2, 100%-os a győzelmi arány ha náluk van a hős.

Baron vs. G2

Ahogy fentebb is írtuk, ahol a Riot ad, ott el is vesz. A Draven buffok mellé kaptunk egy Baron erősítést is, ami nem pont nekünk kedvez. Mi itt Európában (gondolva itt főleg a G2-ra) hajlamosak vagyunk nem a legbiztonságosabb módon megközelíteni a nagy lila hernyót, ami miatt sokszor kerültünk már nehéz helyzetbe. Ezután érdemes még körültekintőbbnek lenni, mert a Baron Nashor nem fog kegyelmezni ha adok-kapokra kerül a sor.

Ami kimaradt…

Fellélegezhetünk, nem lesz játszható az MSI-on a hosszú évek alatt újradolgozott Skarner, aki most valahogy a dzsungel helyett a felső ösvényen terrorizálja az ellenfeleit. Az ősi fejedelem a profi ligákba legkorábban az MSI után fúrja be magát, addig viszont kinéz neki egy-két módosítás, amivel a Riot talán visszatereli őt valamennyire a korábbi pozíciójába.

Ti mit gondoltok, kinek fog igazán kedvezni az MSI frissítése?

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.