Siklóernyős balesetben tört el a youtuber nyaka – VIDEÓ

Siklóernyős balesetben tört el a youtuber nyaka – VIDEÓ

Az egészről felvétel készült, csodával határos módon élte túl.

Anthony Vella egy átlagos amerikai, aki több éve indított egy YouTube-csatornát, hogy mindenki számára bemutathassa kedvence hobbiját, a siklóernyőzést. Számtalan videót feltöltött már követői számára, azonban a minap megosztott felvétele érte el az eddigi legnagyobb nézettséget – 1 nap alatt közel 300 ezren látták –, de milyen áron... A 33-éves Vella egy BGD Luna 3-at tesztelt a texasi Enchanted Rock State Park felett, mikor váratlanul összeomlott az ejtőernyős szerkezet, és szó szerint lezuhant az égből.

Éppen 77 km/h-val repült, mikor beütött a ménkű, és körülbelül 30 méter magasból csapódott be a földbe. A baleset következtében eltört a nyaka, a háta, a medencéje és összetört a jobb karja is. Ezután a földön feküdt magatehetetlenül, de az iPhone-ja Siri funkciójával tudta hívni a 911-et, közben pedig két járókelő is a segítségére sietett. Az alábbi felvétel felkavaró lehet.

Időközben felesége és a mentősök is megérkeztek, akik a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították. Vella ahhoz képest szerencsés volt, hogy akár bele is halhatott volna a történtekbe, azonban hosszú felépülési időszak vár rá, és a karja valószínűleg már soha nem lesz a régi. Azt ígéri, hogy dokumentálni fogja a rehabilitálódási folyamatot, és a jövőben is folytatni szeretné kedvenc tevékenységét, a siklóernyőzést.

Vella a történtekért nem a BGD Luna 3-at tartja felelősnek, hanem inkább mindenkit arra biztat, hogy felszállás előtt háromszor is ellenőrizzék a felszerelésüket, hogy elkerüljék a hasonló helyzeteket.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN