Tedd fel a napszemcsid, mert visszatérnek a Sötét zsaruk!

Tedd fel a napszemcsid, mert visszatérnek a Sötét zsaruk!

A trilógiát követő Men In Black: Internationalt nem egy nagy visszatérésként, sokkal inkább egy bukásként könyvelhette el a Sony Pictures, amit valószínűleg nem szeretnének megismételni.

A Men in Black 2012-ben 'véget ért' a harmadik felvonással, de később kiderült, hogy a stúdió szívesen rebootolná a szériát, és bár 2019-re elkészült az új film, hatalmas csalódást okozott a rajongóknak, ami így a pénztáraknál is alig kapart össze 250 millió dollárt. Tekintettel arra, hogy az elkészítése a jelentések szerint 110 millió dollárba került, ha a marketing- és reklámköltségeket is beleszámítjuk, a Sony jelentőset bukott – a nullszaldó 300 millió dollár körül lett volna.

Ezeket olvastad már?

Új főszereplőket is kaptunk Chris Hemsworth és Tessa Thompson személyében, akik között már a Thor: Ragnarökben is működött a kémia. A földönkívüli észlelésekkel foglalkozó titkos ügynökség élére Emma Thompson rakták, de még a mellékszereplőket is olyan színészek alakíthatták, mint Liam Neeson és Rafe Spall, de ez is kevésnek bizonyult.

A Business Insidernek nyilatkozva a Sony Motion Picture Group elnöke, Tom Rothman akkortájt így látta a sikertelenséget:

„Azt hiszem, az igazság az, hogy a közönség nagyon szerette a filmet, és a szereposztás is csodálatos volt, Tessa [Thompson] és Chris [Hemsworth] nagyszerűek voltak, és fantasztikus munkát végeztek, de ha hibáztunk is valamit, az valószínűleg az volt, hogy nem volt elég erős a film sztorija.

Különösen, ha összehasonlítjuk mondjuk a Jumanjival, amelynek nagyon-nagyon erős volt az alapkoncepciója.”

Nem csak a kasszáknál vérzett el a negyedik film, de a kritikusok is csúnyán lehúzták: a film a Rotten Tomatoes-on 22%-os, a Metacritic-en pedig hasonlóan gyenge, 38-as értékelést kapott. Ráadásul sok olyan rajongó van a mai napig, akik szeretnék viszontlátni az eredeti trilógia két főszereplőjét, Will Smith-t és Tommy Lee Jonest egy új Sötét zsarukban. K és J ügynök duója baromi jól működött a vásznon ezt meg kell hagyni. Talán összejöhet az álmuk, ugyanis a jelentések szerint a Sony nem szeretné pihetetni a franchise-t, és már berendelt egy új Men in Black filmet, de egyelőre nem tudni semmi egyebet a projektről.

Kövess Minket!



Gamer szótár