Te is várod már a The Evil Within 3-at? - Hát... ezt buktad

Te is várod már a The Evil Within 3-at? - Hát... ezt buktad

Kegyetlen leépítésbe kezdett a Bethesda, de a Fallout, a The Elder Scrolls, a Doom és az Indiana Jones fejlesztői biztonságban vannak.

Nagyon jó dolog megijedni (spoiler: nem), nagyon jó dolog groteszk alakok elől menekülni egy játékban (spoiler: nem) és nagyon jó dolog sikongatva felállni a PC vagy konzol elől (spoiler: nem). Nem, igazából egyik sem jó dolog, legalábbis nekem nem. Nem vagyok nagy kedvelője a horrornak, sem könyvek, sem filmek, sem játékok terén, de pontosítok, a hétköznapi, buta és trancsírozós horrornak nem vagyok nagy híve.. Ha játékokról van szó, a túlélőhorror már mindjárt más kategória. Persze ugyanúgy pelust kell cserélnem a műfaj egy-egy képviselőjét játszva, de a sokkal komplexebb játékelemek, a sztori, a karakterek, a harcrendszer, az esély, hogy visszavágjak a rám támadó rémségeknek, ne csak elfutni tudjak előlük... na ez még engem is be tud szippantani.

Épp azért imádtam a Tango Gameworks két remek munkáját, a The Evil Within első és második részét is. Mindkettő hamisítatlan túlélőhorror, a műfaj minden bájával együtt, ám például a Resident Evil szériához képest jobban megspékelve a morbid japán történetmeséléssel, egy keszekusza mégis izgalmas sztorival és persze a játékok végigjátszása után is nyitottként hagyott kérdésekkel. Sajnos technikai problémák mindkét játékra rányomták a bélyegüket, de még így is mindkettő rettentően élvezetes volt.

Hét éve várunk már a folytatásra, a The Evil Within 3-ra, mindhiába. Mostantól pedig nem is kell tovább várnunk, a Bethesda ugyanis bezárta a Tango Gameworks-öt. Sőt, melletek három másik stúdiót. A Tango mellett lehúzza a rolót az Arkane Austin (Redfall), az Alpha Dog Studios (Mighty Doom), a Roundhouse Studios pedig a ZeniMax Online Studiosba beépülve folytatja tovább.

A Tango Gameworks rövid poszttal búcsúzott a játékosoktól.

„Ma bejelentették, hogy bezár a Tango Gameworks. Köszönjük mindenkinek, aki felfedezte azokat a világokat, melyeket mi alkottunk. A Hi-Fi RUSH és a Tango korábbi munkái továbbra is elérhetőek játszhatóak maradnak minden platformon."

Kövess Minket!



Gamer szótár