DayZ: Ha eddig nem lett volna elég nehéz, hamarosan garantáltan szenvedni fogsz

DayZ: Ha eddig nem lett volna elég nehéz, hamarosan garantáltan szenvedni fogsz

A Frostline DLC-t már most sokan a DayZ 1.5-nek tekintik.

Lehet imádni vagy utálni a DayZt, de egy biztos. A játék a valaha készült legrealisztikusabb, legkeményebb túlélőjáték, ahol nem az a lényeg, hogy hosszú és unalmas órák alatt mennyi követ és mennyi fát tudsz összegyűjteni, hanem hogy miként birkózol meg az elemekkel és, hogy miként viselkedsz a többi online túlélővel. Az emberi kapcsolatok és a kommunikáció mikéntje teszi igazán egyedivé a DayZt, ezt pedig mindeddig egyetlen játék sem tudta megismételni.

Néhány napos hír, hogy a 2019-ben megjelent Livonia DLC hamarosan ingyenes formában csatlakozik az alapjátékhoz. Onnantól nem kell majd külön megvenni és letölteni, egyszerűen az alapjáték része lesz a Livonia minden tartalma. Valószínűleg nem csak a fejlesztők jófejsége áll a kedvezmény hátterében, hanem az is, hogy bejelentették a játék második DLC-jének érkezését. Sokan voltak azok is, akik már egy potenciális DayZ 2-t vizionáltak amikor a napokban elkezdték belengetni a Frostline érkezését, de nem erről van szó. A DayZ 2 még várat magára, DayZ 1.5-nek ugyanakkor nyugodtan nevezhető a Frostline DLC.

A 83 km²-es új terület a Sakhal névre hallgat és legfőbb ismertető jele a vérfagyasztó hideg. Eddig is könnyedén kihűlhetett karakterünk a DayZ-ben, mostantól viszont az első perctől kezdve az utolsóig küzdenünk kell majd a fagyhalál ellen. Nem ez persze a DLC egyetlen újdonsága. A Frostline számos új játékelemmel érkezik majd, ilyen például a sokkal élénkebb és egyben sokkal veszélyesebb vadvilág, a teljesen újradolgozott horgászási mechanika, az új vadászati lehetőségek, az új betegségek és a persze a rengeteg új túlélési eszköz, ruha és fegyver, amik a DLC érkezésével kerülnek majd a játékba.

Pontos megjelenési dátumot egyelőre nem kapott a Frostline, az ígéretek szerint valamikor 2024 negyedik negyedévében érkezik majd.

Kövess Minket!



Gamer szótár