Nem áll meg az Xbox négy stúdiónál, még több leépítés jöhet

Nem áll meg az Xbox négy stúdiónál, még több leépítés jöhet

A Tango Gameworks, az Arkane Austin, az Alpha Dog Games és a Roundhouse Studios bezárása után sem áll meg az Xbox: egy riport szerint most további alkalmazottaknak kínálnak éppen végkielégítési csomagokat.

A The Evil Within 3-ra, a Hi-Fi Rush folytatására, a Redfall helyrepofozására már kár is lenne várni, mert a Microsoft és az Xbox kedden bezárta, majd sóval behintette az ezeken is dolgozó stúdiókat. A Tango Gameworks, az Arkane Austin, az Alpha Dog Games és a Roundhouse Studios mind a Bethesda és a ZeniMax ernyője alá tartoztak, és a felsorolt címeken túl még olyan játékokat tettek le az asztalra, mint a 2017-es Prey vagy a mobilos Mighty DOOM és Lost Within.

A hírek szerint azonban nem áll meg itt az Xbox. A Bloomberg riportja alapján azt írja az Insider Gaming, hogy „önkéntes végkielégítési egyezségeket” ajánlanak fel a ZeniMax munkatársainak jelenleg, hogy „kivásárolják” őket a szerződéseikből és eltávolíthassák őket a cégtől. A riport szerint elsősorban producerek és QA tesztelők lehetnek érintettek ebben a leépítési stratégiában.

Ezeket olvastad már?

De még ez sem elég, mert a Bloomberg úgy tudja, hogy „még több kirúgás van a láthatáron”. Ami már csak azért is furcsán hangzik, mert négy stúdió bezárása önmagában is soknak hangzik, hivatalosan pedig nem mondta még meg az Xbox, hogy mit, miért csinálnak. A Tango Gameworks és az Arkane Austin egyes források szerint éppen új játékokat szeretett volna prezentálni a vezetőségnek, és eközben új pozíciókra kerestek munkatársakat, amikor utolérte őket a végzet. Szintén a kapkodás jele lehet, hogy az Alpha Dog Games és a Roundhouse Studios neveit összekeverték a vezetőség levelében, így előbbi kapta meg a Studios, utóbbi a Games nevet a bezárással kapcsolatos értesítőben.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések