Gray Zone Warfare: Tippek és trükkök kezdőknek - 1. rész

Gray Zone Warfare: Tippek és trükkök kezdőknek - 1. rész

Gray Zone Warfare kezdő tanórára lehet gyűlniük a tanulóknak.

A lehető legrosszabbkor döntött úgy az Escape from Tarkov, hogy megássa a saját sírját, ugyanis néhány napja befutott a Gray Zone Warfare, ami még csak early accesben van, tehát jó szívvel is éppen csak félkésznek mondható, mégis sokan már most a Tarkov-killernek tartják a játékot. Remek rajtot vett a játék, néhány nap alatt már 500 ezer példányt adtak el belőle, Steamen pedig napról napra kezd kialakulni a GZW hűséges játékosbázisa. A fejlesztők sem lustálkodnak, rendszeresen jönnek a hotfixek és a frissítések, folyamatosan javul a játék állapota és bizony rengeteg extra tartalom várható még a szerverekre.

Bízzunk benne, hogy a játék hosszú távon is sikeres lesz, annak ellenére is, hogy rendkívül könyörtelen és nehéz program, ahogy az egy taktikai lövöldéhez illik. A játék fejlesztői, a MADFINGER Games minket is megdobott néhány kulccsal a GZW-hez, így pár napja már én is a lootokat vadászom a szervereken, egyelőre felemás sikerekkel. Annyi tapasztalatot viszont már gyűjtöttem, hogy össze tudjak írni néhány tippet, ami mindenképpen jól jön, ha teljesen kezdő játékos vagy, mint én.

Ezeket olvastad már?

SafeLock

Ahogy a legtöbb extraction shooterben, úgy itt is a loot a legértékesebb valuta. Azokra pedig különösen figyelnünk kell, ha ugyanis elhalálozunk a játékban, könnyedén odaveszhet mindenünk. Ezen segít a SafeLock Box, ami bár nem túl nagy tárhely, mégis amit abba teszünk, az hálunk után is megmarad. Érdemes a lootolás során szerzett legértékesebb kincseket vagy a küldetések teljesítéséhez szükséges tárgyakat ebben tárolni, úgy garantáltan nem vesznek el a legféltettebb lootjaink.

Keresd meg saját magad

Ha már lootolás és elhalálozás, az első halálnál még nem kell megijedni. Persze nagy a gáz, minden cipelt cuccunk oda, visszakerülünk a frakciónk bázisára és kezdhetjük elölről küldetésünk. Még sincs oda minden! Ha ügyesek vagyunk - és persze elég bátrak - visszaszaladhatunk saját elesett karakterünkhöz és gyorsan visszaszerezhetjük összes cuccunkat. Két lehetőség tudja ezen számításainkat keresztül húzni. Ha PvP-ben vagyunk és valaki már kilootolta a testünket vagy ha testünk keresése közben újra elhalálozunk. Utóbbi esetén az első karakterünk és annak összes cucca eltűnik, egyszerre tehát csak egy elesett karakterünket találhatjuk meg a pályán.

Ellenőrizd a lőszered

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, ez nem egy CoD, ez nem egy R6S. Nincs HUD, nincsenek felesleges kényelmi funkciók, nincs szájbarágó magyarázat a játék egyes elemeiről 5 percenként. Nincs célkereszt,  még a lőszered mennyiségét sem látod. Pedig ha valami, akkor az nagyon fontos minden egyes harcban. Egyszerű a trükk, szerencsére nem kell egyesével számolgatnunk a lőszert, a V gomb megnyomásával segít a játék és 1-2 másodperc erejéig kiírja mennyi lőszered van még az adott tárban.

Frakciók és a haverok

A játék első néhány lépése között van karakterünk megalkotása és a frakciónk kiválasztása. Három csoport közül választhatunk, ezek a Lamang Recovery Initiative, a Mithras Security Systems és a Crimson Shield International. Óriási játékmenetbeli eltérés nincs a három frakció között, más a lore mögöttük és mindhárom külön bázison kezd a pályán, PvP-ben viszont annál fontosabb, hogy ki melyikhez tartozik. Bár friendly fire van, nyilván PvP-ben az a cél, hogy a frakciónkon túli játékosokat vadásszuk. Sőt, arra is figyelnetek kell, hogy saját magatoknak melyik frakciót választjátok, ugyanis csak akkor tudtok a haverjaitokkal együtt játszani, ha azonos frakcióban szerepeltek. Ha különböző csoportokhoz tartoztok, akkor bizony búcsút inthettek a közös játéknak, kivéve ha teljes egészében törlitek a karakterek és kezdtek egy újat, immár azonos frakcióval, mint haverjaitok.

Kövess Minket!



Gamer szótár