Nem minden konzoljátékos fog örülni az Assassin's Creed Shadowsnak

Nem minden konzoljátékos fog örülni az Assassin's Creed Shadowsnak

Remélhetőleg akkora fejlődést láthatunk majd az Assassin's Creed Shadows első felvételeiben, hogy ezt könnyű lesz lenyelni.

Holnap este végre előzetest kap az Assassin's Creed Shadows. Ezen a híren felbuzdulva egy adatbányász már le is lőtte a játék két slusszpoénját, vagyis a megjelenés után érkező DLC-ket és a mikrotranzakciók árait. De ha ez sem lenne elég valamiért, akkor egy bennfentes egy szomorú hírt is biggyesztett az Ubisoft tegnapi bejelentéséhez, aminek a konzolos játékosok egy jelentős hányada garantáltan nem fog örülni.

Shinobi602 ugyanis azt állítja, hogy PlayStation 4-re és Xbox One konzolokra már nem fog megjelenni az új Assassin's Creed, csakis PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re. Tehát 2013 óta most először kimaradnak az előző generációt képviselő masinák az AC-s felhozatalból. Ami azért is furcsa lehet néhányaknak, mert a tavalyi Assassin's Creed Mirage még ellátogatott PS4-re és Xbox One-ra, és különösebb probléma nem volt vele azokon a konzolokon sem.

Ezeket olvastad már?

Amikor 2022-ben bejelentette az Ubisoft az akkor még Red kódnéven ismert játékot, már elmondták, hogy a jelen generációs konzolokat szem előtt tartva fejlesztik azt. Szóval úgy tűnik, hogy ebből azóta sem engedett a kiadó és ezt most azok szívják meg, akik csak az előző generáció gépeivel rendelkeznek. Reméljük, hogy tényleg legalább akkora fejlődést láthatunk majd a holnapi előzetesben vagy a júniusi játékmenetes prezentáció során, hogy ezt könnyű lesz utána lenyelni.

Egyébként menet közben az is kiderült, hogy mikor jelenhet meg az Assassin's Creed Shadows. Ugyanis az előzetes YouTube-premierjének olasz nyelvű leírásában egy darabig ott virított a dátum, egy Andreix01 nevű felhasználó pedig még időben képernyőmentést készített erről. Eszerint 2024. november 15. lehet a nagy nap, amikortól végre egy feudális Japánban játszódó AC-t tolhatunk. Várhatóan ez az információ a holnapi előzetessel együtt megerősítést nyer majd. Igencsak meglepődnénk rajta, ha nem csak abban hibázott volna az Ubisoft, hogy bennehagyták a szövegben ezt a részletet, hanem még el is írták volna azt.

Kövess Minket!



Gamer szótár