Megjöttek az első képek az új Gyűrűk Ura animációs filmből

Megjöttek az első képek az új Gyűrűk Ura animációs filmből

Ráadásul azt is közölték, hogy mikor lehet majd beülni a mozikba a The Lord of the Rings: The War of the Rohirrimre.

Nem elég, hogy derült égből villámcsapásként hatott a hír, miszerint Peter Jackson felügyelete alatt nekiláttak egy új Gyűrűk Ura projektnek, de az animációs film is jó ütemben halad, és a premierdátum mellett most három képet is kaptunk belőle.

A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrimet Kenji Kamiyama rendezi, és a hírek szerint majdnem kétszáz évvel azelőtt játszódik, hogy Frodó A Gyűrűk Ura-trilógiája (J. R. R. Tolkien) során elpusztítja az Egy Gyűrűt. A Warner Bros. Animation és a New Line Cinema együttműködése nyomán készülő animációs produkció Helm Hammerhand (Brian Cox) – akit Pörölykezű Helmnek fordítottak a filmben – életét és a legendás Helm's Deep erődítmény történetét meséli el. Az egyik képen látszólag egy regiment katona és legalább egy Műmakil halad Edoras felé, miközben egy rohirrim sereg áll az útjukban, míg a másikon a Műmakil tör be az erőd fából készült falai közé. A harmadikon maga Helm áll egy fagyott holttestekből álló halom tetején.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez:

Amint az már az elmúlt évtizedek alatt kiderült, Peter Jackson trilógiája minden idők legkedveltebb és legelismertebb fantasy-ai közé tartozik. Míg A Gyűrűk Ura szereplőgárdája és Tolkien forrásanyaga az egyik fő oka ennek, a filmek alapos megtervezése és a forgatási helyszínek döntő szerepet játszottak abban, hogy Középfölde világa életre keljen. Valójában ma már komoly kihívás úgy gondolni Tolkien művére, hogy ne jusson eszünkbe azonnal a történet vizuális mása, amelyet Új-Zélandon játszódik.

Ezeket olvastad már?

Bár eddig csak három kép jelent meg a Rohirrimok háborújából, legalább az jól látható, hogy ebben a produkcióban is megtartják a Jackson-trilógiából ismert Középfölde általános kinézetét és hangulatát. Edoras például nagyon hasonlónak tűnik ahhoz, ahogyan először megjelent A Gyűrűk Ura: A két toronyban, és maguk a Rohirrimek is hasonló páncélzatot viselnek. Ez a vizuális folytonosság kétségtelenül annak köszönhető, hogy az eredeti trilógia stúdiója, a New Line Cinema (ma már a Warner Bros. tulajdonában) és Philippa Boyens – aki Jackson A Gyűrűk Ura-filmek társszerzője volt – producer áll a projekt mögött.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim december 13-án debütál a mozikban, de a nézők még előtte visszatérhetnek Középföldére, miután A Hatalom Gyűrűi 2. évada várhatóan még idén megjelenik a Prime Videón.

Galéria

Kövess Minket!



Gamer szótár