Szétesőben a Liquid, a Heroic után ismét cadiaN húzhatja a rövidebbet

Szétesőben a Liquid, a Heroic után ismét cadiaN húzhatja a rövidebbet

Könyörgünk, csak ne YEKINDAR legyen megint a Liquid irányítója!

Tavaly ősszel végre mert nagyot álmodni a Liquid, ennek köszönhetően öt év után visszatért hozzájuk zews az edzői székbe, két év után Twistzz mint sztár rifler, továbbá megszerezték maguknak a Heroicból kitúrt cadiaNt irányítani/AWP-zni, és leigazoltak még egy fiatal brazil tehetséget, skullzt is, hogy teljessé tegyék a felállást. Vagyis végül csak YEKINDAR és NAF tarthatták meg a pozíciójukat az előző keretből, mindenki mást menesztettek. A hatalmas bevásárlás azonban nem hozta meg a várt eredményeket, hiába tűnt úgy papíron, hogy ez akár a világ legjobb csapata is lehetne még egy szép napon.

Az első súlyos csapás az volt a Liquidnek, hogy nem jutottak ki a Majorre. Bár hozzájuk hasonlóan voltak más ötösök is, akik nagy reményekkel vágtak bele a selejtezőkbe – elég csak az Astralisra vagy a Falconsra gondolni. Viszont amíg ezek a csapatok tudták, hogy egy majdnem nulláról épített ötösnek több idő kell, illetve tudtak is mihez, kihez nyúlni, amikor cserére kényszerültek, ez nem volt akkora probléma. Ellenben a Liquid most úgy fest, lábon lőtte magát, és a HLTV riportja szerint erre azt a megoldást találták, hogy a másik lábukba is eresztenek egy tárat gyorsan a szimmetria kedvéért.

Ezeket olvastad már?

Luís Mira ugyanis arról ír a legfrissebb átigazolási pletykás cikkében, hogy cadiaN kispadra ültetésén agyal a Liquid jelenleg. Várhatóan az IEM Dallasig nem fogják véglegesíteni a döntést, de felettébb gyanús, hogy az amerikai verseny lehet a dán IGL/AWP-s utolsó versenye a kék mezben. És bár az eredmények alapján indokoltnak tűnik, hogy valami változzon a Liquidnél, remek kérdés, hogy cadiaNnél kell-e kezdeni a sort. A csapat állítólag nincs egy lapon a dán irányítóval, ami nem meglepő, amikor hat hónapja vannak együtt és szinte mindenki most játszik először a másikkal. Viszont ha őt teszik ki, akkor hirtelen két pozícióra is embert kell találniuk, ez pedig közel lehetetlennek tűnik további cserék nélkül.

Az IGL és AWP-s szerepet magas szinten játszók névsora elképesztően rövid, és az a helyzet, hogy a Liquid már fel is élt párat a lehetséges opciók közül az évek során. 2019-ben ugye nitr0 töltötte be e két feladatot, igaz, az AUG meta miatt gyakran inkább azzal lövöldözött a nagy zöld helyett. Aztán stewie2k is próbálkozott mindkét szereppel, sikertelenül. Majd jött FalleN, akinek a liquides pályafutása végére mindkét feladatot kivették a kezéből, ezzel is jelezve, hogy nem voltak elégedettek vele. Szóval ha nem egy Jame fog besétálni az ajtón, amikor cadiaNt kitessékelik rajta, bajban van a csapat.

Ha mindenképp szabadulni akar cadiaNtől a Liquid, de több cserére nem hajlandóak, akkor nem sok értelme lesz ennek a változásnak. Tegyük fel, hogy hoznak egy új irányítót. Oké, ki fog AWP-zni a meglévő játékosok közül? De ugyanez a kérdés működik fordítva is: hoznak egy sztár AWP-st, ki fog irányítani? Erre a jó öreg YEKINDAR nevét rá is lehetne vágni reflexből. Remélhetőleg mondanunk sem kell, hogy amikor utoljára IGL volt, a földbe állította a Liquidet a litván játékos, szóval zews ide vagy oda, a Friderikusz locsolóját nem bíznánk rá YEKINDARra még egyszer.

De ha már előkerült a litván rifler, nem szabad elmenni amellett sem, hogy mióta megjelent a Counter-Strike 2, YEKINDAR árnyéka önmagának. Ha felütjük a HLTV-t, látható, hogy néha van egy-egy jobb meccse gyengébb csapatok ellen, de aztán a következő nap már a tizet is csak nehezen lövi meg úgy, hogy az ő feladata lenne teret találni cadiaN ötleteinek. Mondjuk skullz sem jobb semmivel, de legalább ő ezt részben ráfoghatja arra, hogy eddig csak brazil csapatokban játszott, nem beszéli elég jól az angolt. Tehát ha cadiaNnel kézen fogva nem távozik még közülük valaki, hogy hozhassanak egy rendes AWP-st és IGL-t, akkor a Liquid garantáltan nem előre, hanem hátra fog lépni ezzel a döntéssel.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár