Már MMORPG-t játszik a fejében a Neuralink első páciense

Már MMORPG-t játszik a fejében a Neuralink első páciense

Gyorsan túllépett a sakkon Elon Musk agyba ültethető chipjének első tesztelője.

Még januárban írtunk arról, hogy Elon Musk Neuralink nevű cége chipet ültetett egy férfi agyába, aki a felépülése után márciusban már a gondolataival tudott sakkozni. Noland Arbaugh, a 29 éves páciens egy búvárbaleset után váll alatt lebénult, ezért jóformán semmit sem tud csinálni önállóan nyolc éve. De a januárban kapott implantátum miatt legalább már a kockulás gond nélkül megy neki.

És hogy ez mennyire igaz? Olyannyira, hogy a sakkon túllépve már az Old School Runescape nevű MMORPG-t tolja – derült ki a Neuralink blogposztjából. Persze az örömbe néha némi üröm is kerül, hiszen a múlt héten kiderült, hogy februárban komplikáció lépett fel az implantátummal. De ezt leszámítva úgy tűnik, minden rendben van Arbaugh-val: „olyan játékokban verem el a haverjaimat, amilyenekben kvadriplégiával [négy végtag bénulásával] nem kellene tudnom”, összegezte a saját állapotát.

Ezeket olvastad már?

Nem az Old School Runescape az egyetlen játék, amivel a Neuralink első páciense szívesen tölti az idejét. Emellett Slay The Spire-t, Mario Kart 8-at és Sid Meier's Civilization 6-ot szokott játszani, pusztán az agyával. A chip hatalmas könnyebséget ad neki, mert mint elmondta, korábban más, a helyzetét könnyítő kiegészítőkkel is csak úgy tudott bármit csinálni, ha volt valaki, aki legalább felülteti őt előtte. Most viszont az ágya kényelméből, fekve is képes a gondolataival számítógépezni, így nem olyan stresszes ez a tevékenység a számára, mint korábban volt.

Kövess Minket!



Gamer szótár