Hiába a remek start, nem kell a játékosoknak a The Finals

Hiába a remek start, nem kell a játékosoknak a The Finals

Nem hozta a vártakat 2024 első negyedévében a The Finals, a játékosok nem kérnek a rombolós FPS-ből.

Nem sikerült megváltania a világot az Embark Studiónak, sőt messze elmaradtak a Nexon anyacég elvárásaitól, olvasható a cég 2024-es első negyedévi pénzügyi tájékoztatójában. A pörgős-rombolós-rablós FPS-t még tavaly decemberben adta ki a svéd Embark Studios, akkor úgy tűnt, ez lehet a következő pár év legtöbbet játszott Free to Play játéka, alig fél évvel később viszont a játékosok eltűntek és velük együtt a a Nexon bevételei is jócskán visszaestek. Arról már korábban is írtunk, hogy nagyot zuhant a The Finals játékosbázisaa januári állapot viszont még egész jónak számított ahhoz képest, amit most produkál a játék.

A cikk írásának pillanatában a játék 12,342 játékosával a 111. a Steames játékok ranglistáján, de ha az elmúlt 24 óra legnagyobb egyidejű játékos számát nézzük sem rózsásabb a helyzet, mindössze 8 helyet javítva 103. úgy az Embark Studio játéka. Természetesen sem a befektetők, sem a Nexon nem örül a játék sikertelenségének, ezért most a fejlesztők az anyacég koreai csoportjával közösen igyekeznek megtalálni, min csúszott el ennyire a The Finals.

Ezeket olvastad már?

A Nexon egyébként azért is búslakodhat az FPS gyenge teljesítménye miatt, mert egyébként igen jó negyedévet zártak volna a portfóliójukban lévő többi címmel. A cég gondozásában lévő MapleStory is  jól teljesített, 2023 egyik indie sikersztorija, a DAVE THE DIVER pedig egyenesen remekelt, a cégnek a The Finals bukása miatt viszont így sem sikerült elérnie a Q1-es céljait.

A balszerencsés évkezdés ellenére növekedést vár a Nexon az év többi részétől, szerintük például a The Finals júniusban érkező következő szezonja fellendítheti majd a nehéz sorsú FPS számait.

Ti játszotok még a The Finals-zal?

Kövess Minket!



Gamer szótár