Közelebb lehet az új szupererős Xbox megjelenése, mint azt gondoltuk

Közelebb lehet az új szupererős Xbox megjelenése, mint azt gondoltuk

Kiszivároghatott, hogy mikor válik elérhetővé a Microsoft legújabb konzolja.

Évek óta téma, hogy a Microsoft az eddigi legnagyobb generációs ugrásra készül az új Xbox konzollal – legalábbis ezt állítja a cég. Sajnos ennél többet még nem igazán tudni, csupán egy 2022-es jelentés világított rá arra – ami az Activision Microsoft általi felvásárlása kapcsán került ki –, hogy a következő Xbox és PlayStation megjelenése is 2028-ban várható. A Call of Duty adathalászainak legújabb szivárogtatása viszont azt sugallja, hogy akár már 2026-ban elérhetővé válhat a legújabb Xbox.

„Megbízható forrásokból hallani, hogy a következő Xbox megjelenését 2026 végére tervezik. Nagyon valószínű, hogy a 2026-os Call of Duty lesz az első napi kiadása." – írta a The Ghost of Hope.

The Ghost of Hope már számos alkalommal bizonyította megbízhatóságát, és vannak forrásai az Activisionön belül is, akiktől ezek az információk származhattak. Az elmúlt hónapokban amúgy is több belsős levél említette, hogy az új konzollal kapcsolatos munkálatok nagyon jól haladnak, ráadásul az Xbox hardvereladásai 31%-kal csökkentek egy év alatt, így teljesen érthető, ha a Microsoft minél előbb előszeretne rukkolni valami újdonsággal.

Ismét fontos megjegyezni, hogy ezeket a szivárogtatásokat – bármennyire hiteles forrásból is származnak – nem érdemes tényként kezelni, míg maga a Microsoft meg nem erősíti az írtakat. Erre valószínűleg nem fog sor kerülni, hiszen miért lepleznék le saját magukat, de az már biztos, hogy egy kicsit fejlesztett, fehér Xbox Series X is munkálatok alatt van, ami hamarosan megjelenhet.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár