Új Xboxon dolgozik a Microsoft, ami hamarabb jöhet, mint gondolnád

Új Xboxon dolgozik a Microsoft, ami hamarabb jöhet, mint gondolnád

Van, amiben jobb lesz, de van, amiben rosszabb, mint a jelenlegi xboxos kínálat darabjai.

Február a Microsoft tűzoltásáról szólt, miután egyre inkább kezdtek aggódni a tulajok, hogy az exkluzív játékokkal együtt megy a konzoljuk a kukába. A redmondiak azonban mostanra megnyugtatták a vásárlóikat – az Xbox nem megy sehová. Sőt, amikor arról értekeztek a videójátékos részleg vezetői, hogy mire számíthatunk tőlük a jövőben, akkor például a következő generációs konzoljukkal kapcsolatban is tettek egy ígéretet. Ám az eXputer riportja szerint nem ez az egyetlen konzol, amin éppen dolgozik a cég. Ugyanis hamarosan jöhet az Xbox Series X frissített változata is!

Bár nemrég még arról beszélt Phil Spencer, hogy nem szeretnének mindenkit a digitális vásárlások felé terelni, azért jelzésértékű, hogy iparági források szerint a nyáron érkező új Xbox Series X-ről pont a lemezmeghajtót hagyják le. Viszont annyiból meg tudjuk érteni a Microsoft döntését, hogy ez mostanra az egyik legdrágább részévé vált a masinának. Ha azonos teljesítmény mellett jelentős árcsökkenést akarnak, akkor nincs más lehetőségük, mint a kukába vágni a lemezmeghajtót.

Ezeket olvastad már?

Az eXputer értesülései szerint az új, kizárólag digitális Xbox Series X 50-100 dollárral is olcsóbb lehet a jelenlegi gépnél. Tehát beeshet 150 ezer forint alá a konzol ára Magyarországon. Elvileg jobb hűtést fog kapni az előző változatnál, valamint az Xbox Series S-hez hasonlóan fehér színben fog pompázni. A várható megjelenés június-július lehet, de benne van a pakliban, hogy csúszni fog.

Kövess Minket!



Gamer szótár