CoD, GTA, Fortnite? Áh, egy szinte ismeretlen játék uralja a TikTokot!

CoD, GTA, Fortnite? Áh, egy szinte ismeretlen játék uralja a TikTokot!

Úgy tűnik hiába van néhány nagy múlttal rendelkező franchise a piacon, a videómegosztón másért rajonganak az emberek.

A TikTok mindig kényes téma – és ez az elmúlt négy évben is így volt. Egy olyan platformként indult, amely a dalokat mimikáló, táncoló tinédzserek videóira épült, de rövid időn belül mindenféle tartalom előfordult már az oldalon, a bizarr témáktól kezdve, a csínytevéseken át – melyek halálos áldozatot is követeltek már azóta –, és a videójátékokig tényleg minden megtalálható rajta. Ma már a világ legnagyobb rövid formátumú videómegosztó platformja, de még mindig egy kissé ellentmondásos alkalmazás, az Egyesült Államokban valószínűleg ezért is akarják betiltani – ráadásul nem is járnak messze tőle.

Ezeket olvastad már?

Egy kategória azonban kiemelkedett az elmúlt évben a TikTok-on: a videójáték. Egyre többen gondolják úgy, hogy érdemes itt is megpróbálkozni a streaminggel, és ennek köszönhetően nemrégiben olyan adatok kerültek nyilvánosságra, amelyekből kiderült, hogy melyek számítanak a platform 10 legnépszerűbb játékának. Fogadni mernék, hogy sosem találod ki, melyik nyert.

Egy mind felett

A lista élén a Garena Free Fire ül, egy mobilos battle royale játék, amely eddig csak a PUBG, a Fortnite vagy a Warzone árnyékában létezett. Egyes régiókban azonban – például Délkelet-Ázsiában – a platformnak köszönhetően drámai sikert aratott, és még az esport versenyeket is rettentő sokan követik figyelemmel.

Az adatokból kiderült, hogy a TikTok-on a Garena Free Fire összesen 888 milliárd megtekintést gyűjtött össze 87,3 millió alatt. A második helyen a Roblox áll 595 milliárd (66 millió videó után), míg a harmadik helyen a Fortnite végzett 591 millió megtekintéssel (60 millió videó révén).

Összehasonlításképpen a Call of Duty Warzone épp csak bekerült a legjobbak közé, a Grand Theft Auto 5 mögött a 9. helyen. De a Counter-Strike, a Rainbow Six Siege, és az Among Us, valamint az egyjátékos eposzok, mint a Red Dead Redemption 2, az Elden Ring és a The Last of Us jóval hátrébb találhatóak csak.

Az elmúlt hetekben néhány újdonság is közkedveltté vált az oldalon, ezért nem csoda, ha a Manor Lords például elérte a 28 milliós nézettséget 1700 videóval a háta mögött, de az Arena Breakout: Infinite is fel tud mutatni egy 14,9 milliós nézettséget. Íme a TikTok top 10-es listája:

  1. Garena Free Fire
  2. Roblox
  3. Fortnite
  4. PUBG Mobile
  5. Mobile Legends
  6. PUBG
  7. Genshin Impact
  8. Grand Theft Auto
  9. Call of Duty: Warzone
  10. Five Nights at Freddy's

Kövess Minket!



Gamer szótár