Az Embracer Group egy év alatt 80 projektet kukázott, és ezreket rúgott ki

Az Embracer Group egy év alatt 80 projektet kukázott, és ezreket rúgott ki

Egy friss jelentés felfedte, hogy mi történt az elmúlt egy évben.

Minden kétség nélkül kijelenthető, hogy a 2023-as év az egyik legdurvább időszak volt a videójáték-ipar számára. A szektor vállalatainál elképesztő leépítési hullám söpört végig, melyek következtében tízezrek találták magukat munka nélkül, stúdiók zártak be, és rengeteg projektet töröltek. Ez természetesen még nagyobb hullámokat vert, és mindenki kétségbeesett kapkodásba kezdett, hogy kontrollt szerezzen a folyamatok fölött, és megnyugtathassa az aggódó befektetők tömegeit. Mostanra a kedélyek viszonylag lecsillapodtak, de még mindig érezni ezen történések hatását.

Az Embracer Group is igencsak érintett volt a történetben, és a legújabb pénzügyi jelentésekből kiderült, hogy az elmúlt egy év során több, mint 4500 alkalmazottat bocsátottak el, és 80 projektet kukáztak véglegesen. Ez azt jelenti, hogy alkalmazottaik 27%-a került ki a képből, a 2023 januárja és márciusa között futó 221 projektből, pedig csak 141 maradt folyamatban. Mindezek ellenére a vállalat 12%-os nettó árbevétel növekedésről számolt be, hiszen láthatóan mindent megtettek azért, hogy csökkentsék a költségeiket, és minimalizálják a keletkezett károkat.

„Az elmúlt év során cégeink és stúdióink sok csapattagtól váltak meg. Ezek szükséges, de nehéz döntések voltak, és fontos volt, hogy a változásokat együttérzéssel, tisztelettel és feddhetetlenséggel hajtsák végre az érintettek felé. A szerkezetátalakítást követően törekedni fogunk a szokásos üzletmenetünk részeként a folyamatos fejlesztésekre, a működési hatékonyság és a tőkeallokáció további javítására" – nyilatkozta Lars Wingefors, a vezérigazgató.

Nyilván érthető, hogy egy cég a bevétel növekedésére törekszik, de azt is fontos mérlegelni, hogy milyen áron teszi ezt. Érdemes példaként idehozni a Capcomot, akik egyetlen alkalmazott elbocsátása nélkül vannak túl ezen a nehéz időszakon, sőt, ez idő alatt kétszer is növelték a fizetéseket.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN