Nagy csavarral jön az új Doom, és már nem is kell sokat várni a leleplezésére

Nagy csavarral jön az új Doom, és már nem is kell sokat várni a leleplezésére

Az idő közben címet váltó új Doom-játék már most baromi izgalmasnak tűnik, pedig egy képkockát nem láttunk még belőle.

Nem csak az új Call of Duty: Black Ops 6 fog meglepetéseket okozni az Xbox Games Showcase során, ha hihetünk az Insider Gaming értesüléseinek. A lap ugyanis úgy tudja, hogy az id Software készen áll a következő Doom leleplezésére, erre pedig ezen a bemutatón kerülhet sor. A játékról korábban lehetett már pletykákat hallani, miszerint Year Zero néven jelenhet meg és afféle előzmény-folytatás, vagyis prequel lehet. Ám most úgy fest, hogy a játék neve mégsem ez lesz, ugyanis DOOM: The Dark Agesként futhat be az Xbox prezentációjára.

Az új Doom állítólag már négy éve fejlesztés alatt áll, és a friss információkat megszellőztető Tom Hendersonnak azt mondták róla, hogy egy „középkor által inspirált Doom világ”-gal készül az id Software csapata. A korábbi Year Zero (~nulladik év), most a The Dark Ages (~a sötét korok) alcím, meg a tény, hogy középkorról beszél a bennfentes, mind megerősíteni látszanak a tényt, hogy a Doomslayer ezúttal a múltban hentelheti a démonokat, nem pedig egy fiktív jövőben. A kérdés csupán az, hogy valamiféle időutazásban lesz része, ezért az Eternal után játszódik majd a sztori? Vagy tényleg egy előzményről lesz szó?

Ezeket olvastad már?

Mivel a feltámasztott Doom-sorozat hatalmas pénzügyi siker volt, nem meglepő, hogy jön a folytatás. Csak a DOOM: Eternal állítólag 450 milliós bevételt termelt, ami az utóbbi időkben valószínűleg párját ritkító teljesítménynek számítana az Xboxnál manapság. Arra a kérdésre viszont nem kaptunk még választ, hogy a bejelentés után meddig kell várni még a folytatásra. Az Xbox Games Showcase június 9-én lesz, ha addig nem, akkor bizonyára elárulják ezt is.

Kövess Minket!



Gamer szótár