A kaszinóban nincs ilyen – Ötször többet gombolhat le az Activision Blizzard egy csalásgyártóról

A kaszinóban nincs ilyen – Ötször többet gombolhat le az Activision Blizzard egy csalásgyártóról

Volt, nincs EngineOwning – örülhetnek a tisztes Call of Duty és Overwatch játékosok, no meg azok, akik a 15 milliós kártérítést kapják.

Tegnap befutott a Call of Duty: Black Ops 6 első kedvcsinálója, mellyel egy időben a hónapok óta húzódó Game Pass-kérdés végére is pontot tettek. Nem ez azonban az egyetlen dolog, ami miatt örülhet az Activision Blizzard. Ugyanis ma kiderült, hogy mintegy 15 millió dollár kártérítés érkezhet a számlájukra, mert újabb pert nyertek az EngineOwning nevű csalásgyártó ellen – írja az Insider Gaming.

Tavaly már sikerült az Activision Blizzardnak bebizonyítania az igazát az Overwatch-ot és a Call of Duty Warzone-t is megkeserítő céggel szemben a bíróságon. Akkor 3 milliós kártérítést ítéltek meg a kiadónak, ám ezzel még nem voltak elégedettek. Szóval most újabb kört futottak ezzel, aminek a vége az lett, hogy ötszörösére nőtt az összeg. Ennek oka egyszerű: nem csak megpróbálta az EngineOwning feltörni az AB csalásvédelmeit, ez rendszeresen sikerült is nekik. A bíró egyébként az EngineOwning domaint is az Activision Blizzardnak adta, szóval a jövőben ezen a néven már aligha fognak csalásokat gyártani.

Ezeket olvastad már?

Az elhúzódó perben csaló játékosok ezreit nevezték meg, köztük tartalomgyártókat is. A dokumentumokban arról írnak, hogy csak az Egyesült Államokban 72 328 alkalommal töltötték le az EngineOwning csalásait, ez pedig elég is volt arra, hogy feljebb tornásszák a kártérítés összegét. Egyébként még további 292 912 dollárnyi ügyvédi költség is terheli majd a csalásgyártót, aki az AB játékain túl többek között Counter-Strike-hoz, Battlefieldhez és Titanfallhoz is kínált megoldásokat a kütyüjük mellett, amivel a hardveres kitiltásokat lehetett megkerülni.

Kövess Minket!



Gamer szótár