Activision vs CoD-csalók 1-0

Az Activision pert nyert az EngineOwning ellen és komoly kártérítésre számíthat.

A csalás sajnos nem csak a FIFA, a GTA Online vagy a CS:GO esetében okoz nagy gondokat, a legtöbb multiplayer játékhoz hasonlóan a Call of Duty közössége is súlyosan érintett az Activision erőfeszítései ellenére is. Az egyik legtöbb fejfájást az EngineOwning nevű csaláskészítő csapat okozta a CoD-fejlesztőknek és a kiadónak. Emiatt 2022 elején az Activision beperelte a szoftvereket készítő csapatot. A tárgyalások egész évben tartottak, ősszel pedig az amerikai cég arra kérte a bíróságot, hogy az eladott csalásokból származó bevételt is ítéljék nekik, mert a cheatek komoly pénzügyi veszteségeket okoztak nekik.

Újabb fejezetéhez értek a tárgyalások, ugyanis az EngineOwning létrehozása mögött álló két személyt 3 000 000 dollár értékű kártérítésért ítélték felelősnek az Activisionnel szemben. Üdvözlendő a per végkimenetele, remélhetőleg egy életre elveszi a kedvüket attól, hogy csalószoftverekkel foglalkozzanak. 

Az Activision az új anticheat rendszerével, a RICOCHET segítségével nagyon sok illegális eszközökhöz nyúló felhasználót tiltott ki, de ez a csapat mindig megtalálta a módját, hogy becsusszanjon a biztonsági réseken. A rendkívűl pofátlan csapat ezen nagyon jól szórakozott, Gyakran gúnyolták nyilvánosan az Activisiont a Twitteren, hackjeik nem egy esetben ráadásul teljesen értelmetlen volt, kizárólag a rombolásra ment rá. Ilyen volt például a teljes Warzone-szervert kifagyasztó programjuk. Most az EngineOwningnak valószínűleg ráfagyott az arcára a mosoly, ideje, hogy átnevezzék magukat „EngineOwing-nak”, esetleg „EngineOwned-nek”.

Szeretnél nyerni Call of Duty: Modern Warfare 2-t? Akkor irány az Esport1 vadonatúj közösségi játéka!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!