A Star Wars Outlaws fejlesztői bizony másoltak a GTA-ról

A Star Wars Outlaws fejlesztői bizony másoltak a GTA-ról

Köztudott, hogy a Grand Theft Auto 6 legkorábban 2025 őszén jelenhet meg. De ha ennél korábban is szeretnél már egy kis Grand Theft Auto-s életérzést, akkor a Star Wars: Outlaws lehet a neked való játék.

Az Outlaws ugyanis masszívan merít majd a Rockstar nyílt világú franchise-ából, miután az egyik rendszere szinte egy az egyben ugyanolyan lesz benne. Más szóval, a Star Wars nyomokban GTA-t tartalmaz.

{{E1_VIDEO_GALLERY}}

Az Summer Game Fest 2024 alkalmából egy kicsit nagyobb betekintést kaptunk a messzi-messzi galaxisban játszódó alkotásba, és az augusztusi megjelenés előtt most egy érdekességről is lehullott a lepel. A hírnév-mechanika részeként a játékosok választhatják meg, hogy az egyes városokban regnáló négy bűnözői frakció közül melyikhez csatlakoznak. Ha bárki elfogad egy küldetést vagy felkérést az egyiktől, az közvetlenül befolyásolja Kay Vess hírnevét a többinél. De ahogy építjük a renoménkat, és különböző küldetéseket vállalunk a különböző szindikátusoktól, fennáll a lehetősége, hogy magát a Birodalmat is magunkra haragítjuk. Minden játszható helyszínen lesznek előőrsök, és ha valami rosszat teszünk, akkor bizony számolnunk kell a katonákkal, mert biztosan az életünkre törnek majd. Nem lesz egyszerű a virtuális életünk, mivel a Halálosztagosok és mások is üldözni fognak az Outlaws-ban.

„Gondoljatok a rendőrségre a Grand Theft Auto-ban.” - osztotta meg Julian Gerighty kreatív igazgató gondolatait.

Az üldözésnek hat szintje lesz, a nem túl súlyosaktól egészen az extrémig. Más szóval sikeresen átültették vagy mondhatni lemásolták a Grand Theft Auto körözési rendszerét az Outlawsban.

A beavatatlanok számára gyorsan hozzátesszük, hogy GTA-ban ez a körözési rendszer öt fokozatú (korábban hat volt), és az egy csillagtól (nem súlyos) egészen az öt csillagig (legsúlyosabb) terjed. Azt, hogy egy játékos pontosan milyen szintű körözés alatt áll, a tettei határozzák meg. Például egy gyalogos elgázolása egycsillagos körözési szintet jelent, míg egy rendőr megölése rögtön hármat eredményez. Öt csillag esetén már az egész város minket akar holtan látni.

Az új Star Wars játékban viszont lesz néhány csavar is ebben a tekintetben, mert a kommandósok helyett a Death Troopers vadászik majd ránk, ha nagyon rossz fát teszünk a tűzre.

„Ha meglátnak, miközben bűntényeket követsz el, akkor a Birodalom emberei rád szállnak. Ha néhányukat kiiktatod, akkor egyre rosszabb lesz a helyzet, míg végül már a Halálosztag is téged keres, vagy még rosszabb is előfordulhat.”

A 'még rosszabb' minden bizonnyal a legérdekesebb elem az egészben. Tekintve, hogy ez a Star Wars, és nincs hiány fejvadászokból, bérgyilkosokból és mindenféle Sith-ekből vagy Jedikből, mindenképpen úgy tűnik, hogy fennáll a lehetősége annak, hogy néhány híres karakter vagy frakció is a nyomunkba eredhet. Persze ehhez előbb túl kell élni a Halálosztagot.

Kövess Minket!



Gamer szótár