XGS24: Jöttek új Xboxok, csak nem olyanok, amilyenekre mindenki vágyott

XGS24: Jöttek új Xboxok, csak nem olyanok, amilyenekre mindenki vágyott

A digitális utópiák kedvelői bizonyára megtalálják most a számításaikat az Xbox konzolos felhozatalában.

Hónapok óta iparági pletykák tárgya az, hogy a Microsoft egy új típusú, tőlük eddig még nem látott konzollal rukkol elő. Phil Spencer reagált is a tegnapi Xbox Games Showcase után ezzel kapcsolatos kérdésekre, válaszai alapján lehet okunk a bizakodásra. Fontos azonban mellétenni, hogy bár arról beszélt a Microsoft Gaming feje, hogy azért nem terveztek most hasonló kaliberű bejelentést, mert a játékokról akartak beszélni, azért mégiscsak bemutattak három új konzolt az este folyamán.

Igaz, innovációval még véletlenül sem lehet megvádolni őket, hiszen az új alatt itt arra kell gondolni, hogy régi konzolokat hoztak, csak Perwoll-lal mosták ki őket. A korábbi híreknek megfelelően egy teljesen digitális változatot kapott az Xbox Series X, amely eddig csak lemezes kivitelezésben volt elérhető. Nos, ez volt most a legnagyobb újdonság, már ha egy funkció kivételét nevezhetjük annak. A másik két masinájuk pedig csak a nagyobb tárhelykapacitású változatai az eddig is piacon lévő kiadásoknak: egy robot fehér, 1TB-os Series S-t és egy Galaxy Black színű, 2TB-os Series X különkiadást is prezentáltak még, amelyek az SSD-t leszámítva funkcionálisan nem különböznek az eddigiektől.

Ezeket olvastad már?

A lemez nélküli Series X-ért 449,99 dollárt, az egyterrás Series S-ért 349,99 dollárt fog kérni a Microsoft az Egyesült Államokban. Meglátjuk még, hogyan alakulnak ezek az árak itthon, mert az ünnepi szezontól lesznek kaphatóak az új kiadások és addig még sok víz lefolyik a Dunán. Viszont érdemes szem előtt tartani azt, hogy ez a két konzol eredeti verzióinak indulóáraihoz képest az első esetben 50 dolláros csökkenést, a másik esetben ugyanekkora emelkedést jelent. A kétterrás Series X árát nem árulta el a cég, csak annyit tudni, hogy valamikor a következő hónapokban indulhat el az előrendelés rá – sajnos erről sem mondtak pontosabbat most.

Kövess Minket!



Gamer szótár