XGS24: Hol maradt a Microsoft régóta pletykált Xbox kézikonzolja?

XGS24: Hol maradt a Microsoft régóta pletykált Xbox kézikonzolja?

Phil Spencer nem kertelt: a tegnap este a játékokról szólt, de eljön még az új konzolok ideje is.

Hónapok óta iparági pletykák tárgya az, hogy a Microsoft egy új típusú, tőlük eddig még nem látott konzollal rukkol elő. Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezére egy korábbi interjúban még beszélt is erről egy kicsit, utalgatva arra, hogy milyen lenne álmai Steam Deck kihívója. Eközben pedig egy rejtélyes Xbox dev kit dél-koreai engedélyezése, majd egy prototípusokkal kapcsolatos híresztelés is volt. Sokan várták ezért, hogy a tegnap esti Xbox Games Showcase-en felmutatnak valamit ezzel kapcsolatban, de végül ez nem történt meg.

Phil Spencer a műsor után az IGN-nek adott interjúban kapott egy kérdést a pletykált konzolról, ebből pedig kiderült, hogy miért nem láthattunk ilyen új hardveres bejelentést – már az új Xbox Series kiadásokon túl. „A jövőnk a hardverek terén elég menő, hihetetlenül izgatott vagyok a csapat munkája miatt, amit a különböző formák, a különböző játszási módok kapcsán végeznek. [...] A mai nap a játékokról szólt..., de eljön majd az ideje, amikor többet beszélünk a platformról, és alig várjuk, hogy bemutathassuk.”

Ezeket olvastad már?

Ezt követően az újságíró visszakérdezett, hogy felhőalapú vagy inkább helyben telepített játékokat preferálna egy kézikonzolon a Microsoft Gaming elnöke. Spencer kikötötte, hogy nekik az utóbbi egy kézikonzolban „nagyon fontos”. Tehát ha csinálnak ilyen konzolt, akkor valószínűleg jobban hasonlít majd a Steam Deckre vagy a Switch-re, mint más vetélytársakra ebben a kategóriában. Már csak az a kérdés, hogy mikor láthatjuk ezt a masinát, feltéve, hogy létezik. Bár ha nem létezne, valószínűleg nem így beszélt volna róla Spencer, és nem ígért volna be egy jövendő bejelentést.

Kövess Minket!



Gamer szótár