Nem a PS5 Prót, hanem a Nintendo Switch 2-t veszi célba a Microsoft?

Nem a PS5 Prót, hanem a Nintendo Switch 2-t veszi célba a Microsoft?

Egyáltalán nem lenne meglepő, hogy ha ebbe az irányba menekülnének, miután a Sony bucira verte őket a hagyományos konzolok piacán.

Minden nagy gyártó új konzolon dolgozik jelenleg. A Nintendo egy Switch 2/Pro készüléket hozhat a piacra jövőre. A Sony a PlayStation 5 Prón ténykedik, bár egyelőre nem tisztázott megjelenési dátummal. A Microsoft pedig állítólag csinál valamit, bár egyelőre csak annyit árultak el, hogy egyedi és erős lesz. Talán több fényt vethet az Xbox terveire az, ami nemrég elhangzott az Xbox Two podcastben Jez Corden szájából.

Az Insider Gaming összefoglalója szerint Corden azt mondta, hogy „kézikonzolos prototípusai vannak [az Xboxnak]”. És ezek nem valami régi cuccok, amiket valaki most előásott, hanem „új prototípusok”. Persze ez nem jelenti azt, hogy akkor biztosan kapunk is hordozható konzolt a Microsofttól. De egyáltalán nem lenne meglepő, hogy ha ebbe az irányba menekülnének, miután a Sony bucira verte őket a hagyományos konzolok piacán. Ráadásul Corden szerint ez nem egy olyan felemás, felhőalapú próbálkozás lesz, mint amit a nagy rivális csinált a PlayStation Portallal, hanem egy rendes Xbox, amit magunkkal vihetünk bárhová. Tehát ilyen értelemben jobban fog hasonlítani a Switchre, a Steam Deckre, a ROG Ally-ra vagy az MSI Clawra.

Ezeket olvastad már?

Korábban egy Xbox hírekkel foglalkozó koreai Twitter-fiók számolt be arról, hogy a Nemzeti Rádiókutatási Ügynökség március 18-án engedélyezett egy 2089-es modellszámú Xbox dev kitet az országban, amelyet Kínában és Vietnámban gyártottak. Mivel ez a rejtélyes Xbox fejlesztői eszköz engedélyt kapott, valószínűleg hamarosan a koreai játékfejlesztők kezébe kerülhet. Azt ugyan nem tudni, hogy mit tartalmazhat vagy milyen célból készült. De kizárásos alapon vagy egy a PlayStation 5 Próhoz hasonló generációközi frissítésről, vagy klasszikus konzol helyett egy hordozható masináról lehet szó.

Utóbbi már csak azért sem elképzelhetetlen, mert korábban az Xbox egyik vezetője állítólag azt mondta egy megbeszélésen, hogy „minden kijelző egy Xbox”. Sarah Bond ezzel elsősorban arra gondolt, hogy „ott kell lenni több fajta eszközön, a nagyobb ambíció pedig az, hogy az elsőszámű cross-platform videójátékos céggé váljunk.” Viszont az alkalmazottak már ekkor is azzal viccelődtek, hogy kézikonzolt csinálhatnak, mert egy ilyen eszközön is tartottak nekik demonstrációt e megbeszélés részeként. Nem sokkal később pedig maga Phil Spencer tett egy olyan utalást, ami egy ilyen eszköz fejlesztésére enged következtetni.

Kövess Minket!



Gamer szótár