Mikor jelenik meg a brutális erejű PlayStation 5 Pro?

Mikor jelenik meg a brutális erejű PlayStation 5 Pro?

Jó ideje lehet hallani pletykákat a PlayStation 5 Pro megjelenési dátumával kapcsolatban. De mi a helyzet most, hogy tudjuk, mi és hogyan duruzsol majd a konzolban?

Még be sem jelentette a Sony, de már tudjuk, hogy milyen képességű hardver fog muzsikálni a PlayStation 5 generációközi vérfrissítésében, a Pro nevű kiadásban. A hírek alapján igen nagy javulásra számíthatunk majd az alap gép teljesítményéhez képest. Főleg a felbontás-támogatás és a sugárkövetés terén kell nagy dobásra számítani. De vajon mikor vehetjük majd le a boltok polcairól ezt a masinát?

Nos, ahogyan a PS5 Pro specifikációiról, úgy erről is az Insider Gaming rántotta le a leplet. Bár jó ideje hallani már pletykákat arról, hogy idén adhatja ki a Sony az új konzolját, ez most legalább egy megbízható helyről is visszaköszönt. A lap ugyanis a Sonyn belüli forrásokra hivatkozva állítja azt, hogy a 2024-es ünnepi szezonra lőnek a japánok. Ha viszont úgy látják, hogy túl sokat ártana a PS5 Pro iránti kezdeti érdeklődésnek az, hogy idén nem túl acélos a playstationös játékfelhozatal, akkor ezt egy kicsivel el is tolhatják akár.

Jó kérdés, hogy a kicsivel az mégis mennyit jelent? De ha tippelnünk kellene, akkor negyedévekben érdemes gondolkozni, hiszen a pénzügyi sikert is ilyen egységekben mérik. Vagyis reálisan 2024 utolsó, talán 2025 első negyedévéről beszélhetünk. Szintén egy őszi debütöt erősít, hogy az SKD 10.00-s verzióját is pont akkor tervezik kiadni, és logikus lenne, hogy ez az új konzollal együtt jelenjen meg.

Ezeket olvastad már?

Egyelőre nem tudni, hogy elő lehet-e majd rendelni a PS5 Prót, hogy mennyibe fog kerülni, vagy hogy pontosan mi lesz a Sony terve a gép kiadása kapcsán. Viszont ha egyszer befut majd a hivatalos bejelentés, valószínűleg nem kell majd sokat várni rá, hogy a boltok polcain is ott virítsanak a Prót tartalmazó dobozok. Igaz, hogy 2024-ben még nem nagyon lesznek új Sony exkluzív játékok a piacon, hát még olyanok, amelyek igényelnék az akár 45%-kal is nagyobb teljesítményt, hogy elfussanak. De a különböző felbontással, skálázással kapcsolatos pletykák miatt akár még önmagában is érdekes lehet ez a konzol.

Remek kérdés továbbá, hogy mit válaszol a hírekre az Xbox? Hiszen az exkluzívok egyre kevésbé fontosak a konzolgyártóknak és a játékosoknak? Így pedig a teljesítmény lehet a döntő faktor a jövőben a két gyártó között, ebben pedig a PS5 Pro felülmúlja majd a Series X-et. Állítólag Phil Spencerék is dolgoznak már egy új hardveren. De ők csak az év második felében akarnak beszélni róla, szóval elképzelhető, hogy ezek nem egyszerre fognak megjelenni.

Kövess Minket!



Gamer szótár