Megérkezhetett az Xbox válasza a PlayStation 5 Próra

Megérkezhetett az Xbox válasza a PlayStation 5 Próra

Ha nem dob valami újat a piacra az Xbox, akkor csúnyán le fognak maradni teljesítményben a nagy riválistól.

Az elmúlt napok a PlayStation 5 Próról, annak hardveréről, szoftveréről, megjelenéséről és nyitócímeiről szóltak. De úgy tűnik, hogy amíg mindenki azt leste, hogy milyen lehet a Sony következő masinája, addig a Microsoftnál sem tétlenkedtek. Állítólag Phil Spencerék is dolgoznak már egy új hardveren. De erről eddig csak annyit tudhattunk meg, hogy az év második felében akarnak beszélni róla. Viszont a tény, hogy egy új, fejlesztőknek szánt Xboxot vizsgáltak be hétfőn a dél-koreai hatóságok, arra utalnak, hogy nincsenek akkora lemaradásban Phil Spencerék, mint azt eddig gondoltuk.

Egy koreai Xbox hírekkel foglalkozó Twitter-fiók számolt be arról, hogy március 18-án, hétfőn engedélyeztek egy 2089-es modellszámú Xbox dev kitet az országban, amelyet Kínában és Vietnámban gyártottak. Ez az engedélyeztetési eljárás igen sztenderd és nyilvános folyamat. Mint az Xbox News for Koreans is írja, „a koreai törvények értelmében minden elektronikai eszközt engedélyeztetnie kell Koreában a Nemzeti Rádiókutatási Ügynökségnek a rádióhullámok környezeti hatásának káros kockázatai miatt.” Amennyiben ez nem történik meg, nem lehet az eszközt használni az országban. Tehát ezt a Microsoft sajnos még egy olyan, általában huzamosabb ideig titkosnak szánt eszköz, mint a dev kitjük esetében sem kerülheti meg.

Ezeket olvastad már?

Mivel ez a rejtélyes Xbox fejlesztői eszköz engedélyt kapott, valószínűleg hamarosan a koreai játékfejlesztők kezébe kerülhet. Azt ugyan nem tudni, hogy mit tartalmazhat vagy milyen célból készült, nem nehéz kitalálni, hogy a Sonyhoz hasonlóan egy generációközi frissítésre készülhet a Microsoft. Egyrészt, ezt kívánja a piac. Hiába nem ismert a hardver maga, ha nem dobnak valami újat a piacra, akkor csúnyán le fognak maradni teljesítményben a nagy riválistól.

Másrészt azért sem valószínű, hogy ez egy Xbox Series X|S lehet, mert fejlesztői eszközről van szó. Ezek a konzolok már évek óta a piacon vannak, vagyis korábban kaptak engedélyt. Éppen ezért az is kizárható, hogy a teljesen digitális, fehér színű Xbox Series X-ről van szó vagy ahhoz van köze, hiszen hardveresen csak annyi változik, hogy kikerül belőle a lemezmeghajtó. Esetleg még azt tudjuk elképzelni, hogy klasszikus konzol helyett egy hordozható masinán dolgozik a cég, miután korábban az egyik vezető azt mondta, hogy „minden kijelző egy Xbox”.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.