A GTA 6 lehet a PlayStation 5 Pro nyitócíme?

A GTA 6 lehet a PlayStation 5 Pro nyitócíme?

A csillagok szerencsés együttállása lenne az, ha véletlenül pont egyszerre jelenne meg az erősebb konzol és az évtized játéka.

Foglalkoztunk már ma azzal, hogy mi lesz a PlayStation 5 Próban, meg azzal is, hogy mikor jelenhet meg. De a legfontosabb kérdés még csak most jön: mit fogunk ezen játszani, ha végre megérkezik? Bár egy videójáték-konzol esetében azt gondolhatnánk, hogy ez magától értetődő, valójában nem az. 2024. várhatóan a PlayStation leggyengébb éve lesz játékok terén, alig jelenik meg rá exkluzív. Ez pedig a hírek szerint akár arra is sarkalhatja a Sonyt, hogy egy kicsit csúsztassanak a Pro kiadásán.

Mivel a teljesítmény lehet a PS5 generációközi frissítésénél a legnagyobb dobás, nyilván segítene az eladásokon, ha lenne pár olyan cím, amihez elengedhetetlen az új hardver vásárlása, mert azon néz ki/fut a legjobban. De ehhez először is kellene valami, ami az év végén vagy legkésőbb a jövő év elején jön ki, és akkorát szól, hogy mindenki a boltba akar rohanni miatta. Na már most a Sonynak sajnos nincs ilyenje talonban, szinte minden címük 2025 második felében, 2026-ban vagy még később debütál. Ezért az Insider Gaming úgy tudja, hogy ha nem sikerül valamit kisajtolni a belsős stúdiókból időben, akkor inkább tolják a hardver megjelenését.

Ezeket olvastad már?

Az alternatív megoldás az lehet, hogy a GTA 6 rajtjával szinkronizálják a PlayStation 5 Prójét, mert az tuti rekordokat fog dönteni. Bár a Rockstar Gamesen kívül senki sem ismeri a pontos terveket, azt azért már lehet tudni, hogy 2025-ben akarják kiadni a Grand Theft Auto következő epizódját. Az viszont aligha segít a Sonyn, hogy pont az elmúlt hetekben derült fény arra a pénzügyi beszámolóra, miszerint egymilliárd dollárral csökkentette a 2025-ös bevételeivel kapcsolatos előrejelzéseit a Take-Two Interactive, a játék kiadója. Mert ez azt jelenti, hogy egy vagy több hónappal később fogják kiadni a GTA 6-ot, mint eredetileg tervezték, és ezáltal kevesebb ideje is lesz az év során eladásokat generálni. A legjobb esetben is arról lehet így szó, hogy valamikor tavasszal érkezik. És ez tényleg a legjobb eset, mert lehet nyár, lehet ősz lesz, mire végül befut.

A másik probléma magánál a Sonynál lehet. Egyre lassuló eladásokkal számolnak konzolos fronton a japánok, tehát kell valami új, hogy megfordítsák a trendeket. Azt még valószínűleg le tudják nyelni, hogy ősz helyett csak télen jön ki a PS5 Pro a játékok hiánya miatt. De vajon hajlandóak a GTA 6 miatt akár fél vagy egy évvel is eltolni a konzol kiadását? Lehet megérné, mert a GTA 6 biztosan jó demó lenne a géphez, és ha kéz a kézben tudják árulni a kettőt, az hatalmas profitot hozna a Sonynak is. Csak ugye ez azt jelentené, hogy részben vagy egészben a Rockstar kezébe adják a sorsukat, ami nem lenne túl bíztató a részvényesek számára.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.