Betámadták a rajongók a Furiosa egyik színészét a karaktere viselkedése miatt

Betámadták a rajongók a Furiosa egyik színészét a karaktere viselkedése miatt

Erre pedig már Jones is reagált.

George Miller ismét lehetőséget kapott, hogy vászonra vigyen egy újabb Mad Max sztorit. Ezúttal azonban a legendás karakter nélkül kaptunk egy filmet tőle, hiszen A harag útja (Mad Max: Fury Road) során megismert Furiosának mesélte el a történetét. Visszatérünk tehát a pusztaságra, méghozzá ahhoz a zord, disztópikus környezethez, amelyet a rajongók a 2015-ös produkcióban imádtak. Alyla Browne és Anya Taylor-Joy vette át a fiatal Furiosa szerepét Charlize Therontól, és nagyjából egy 15-20 évet ölel fel ez a kaland.

Ezeket olvastad már?

Mivel előzményfilmről van szó, A harag útja számos szereplője is visszatért, köztük Immortan Joe és a Nathen Jones által életre keltett Rictus Erectus. Utóbbit viszont majdnem kardélre hányták, miután a még kislányként feltűnő Furiosa egyik jelenetében különösen hátborzongatóan viselkedett vele – természetesen szándékosan. Úgy tűnik néhány rajongót ez nagyon személyesen érintett, olyannyira, hogy később a közösségi médiában zúdították rá a haragjukat a színészre. Ezt már nem hagyhatta szó nélkül Jones sem, aki felhívta a figyelmét a közönségnek, hogy el kell tudniuk különíteni a filmeket a való élettől.

Néhányan személyesen is ráírtak Jonesra, és kérdőre vonták miért egyezett bele egy ilyen aljas jelenetbe. A Facebookon Jones úgy reagált ezekre a kérdésekre, hogy ő csak a munkáját végzi színészként, és meg kell különböztetni az általa – és kollégái – által eljátszott karaktereket a valódi emberektől.

„Sziasztok, észrevettem néhány privát üzenetet a Furiosa: Történet a Mad Maxből (Furiosa: A Mad Max Saga) című filmben játszott szerepemmel, különösen a fiatal Furiosával forgatott közös jelenettel kapcsolatban. Ez egy nagyon érzékeny téma, és szeretném kihangsúlyozni, hogy egy kitalált karakterről van szó. A részletek kellemetlenül érinthetnek egyeseket, de színészként az a dolgom, hogy a rendező utasításai és a és forgatókönyv alapján ábrázoljak egy karaktert. Nagyra értékelem a megértésüket és támogatásukat a fikció és a valóság közötti különbség felismerésében. Köszönöm.”

Rictus karaktere egy antagonista, és ez azzal jár, hogy ilyen aljas és megkérdőjelezhető jellemvonásokkal rendelkezik, esetleg durva dolgokat művel a képernyőn. Ahelyett, hogy aggodalmuknak adnának hangot, az embereknek inkább meg kellene tapsolniuk Jonest az elkötelezettségéért és a hihető alakításáért. Teljesítette, amit a jelenet és a rendező megkövetelt tőle.

Kövess Minket!



Gamer szótár