Ennek köszönhető, hogy PS5-re is érkezik a DOOM: The Dark Ages

Ennek köszönhető, hogy PS5-re is érkezik a DOOM: The Dark Ages

Senkinek nem kell kimaradnia a buliból.

Nem túlzás azt állítani, hogy a Software csapata kihozta magából a maximumot az elmúlt négy évben, mikor is a DOOM franchise legújabb részén ügyködtek. A vasárnapi Xbox Games Showcase során bemutatott DOOM: The Dark Ages előzetese mindenkit sikeresen levett a lábáról, és külön szuper hír, hogy a PlayStation 5 felhasználók számára is elérhető lesz.

Phil Spencer – a Microsoft vezérigazgatója – az esemény után nyilatkozott az IGN-nek, és többek között arról is beszélt, hogy miért döntöttek amellett, hogy a The Dark Ages megjelenjen a konkurens konzolon is.

"A Doom egyértelműen azon franchise-ok közé tartozik, amelyeknek sok platformon történetük van. Ez egy franchise, amit szerintem mindenki megérdemel, hogy játsszon. Amikor pár éve Martyval találkoztam, megkérdeztem Martyt, hogy mit szeretne csinálni, és azt mondta, hogy minden platformon el akarja adni a játékot. Ilyen egyszerű. Ez egy franchise, amelyet szerintem mindenki megérdemli, hogy játsszon." – magyarázta Spencer.

Egy ideje köztudott, hogy leáldozóban van a exkluzív játékok kora, de azért a közösséget meglepetésként érte, hogy a legendás franchise 2025-ben érkező része rögtön a debütálást követően elérhető lesz mindenki számára. Ezek fényében mostantól az egész gaming világ közösen várhatja, hogy belevághasson végre a középkor által ihletett kalandba, és véghezvigye eddigi élete legnagyobb démonhorda hentelését. Remélhetőleg hamarosan konkrét megjelenési dátumot is kapunk.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár