Már megint a játékosok dolgoznak a Bethesda helyett

Már megint a játékosok dolgoznak a Bethesda helyett

Továbbra is pengeélen táncol a Starfield, a játék értékelése és megítélése szinte frissítésről frissítésről változik.

Tudom, hogy nagyon menő folyamatosan belerúgni a Starfieldbe és van is, amikor jogosan vannak kiakadva a játékosok, meg van amikor nem. Az, hogy a játék milyen állapotban jelent meg, valóban jogos kritika volt, ugyanakkor a tisztesség azt diktálja, hogy nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy azóta mennyire pazar módon rendbe tették a programot a fejlesztők. Újabban amiatt vannak sokan kiakadva, hogy megjelent a játék mod-támogatása, a modok között pedig bizony vannak fizetős tartalmak is. Persze bárki kiakadhat ezen, csak azt ne felejtsük, hogy a Skyrim és a Fallout játékok is esetében is ugyanez volt anno a helyzet, ott valahogy még sem volt ekkora negatív visszhangja a témának.

Most viszont tényleg olyan dolog miatt lehet háborogni, amire még én azt is mondom, hogy: Ne már Bethesda!

Kiderült ugyanis, hogy a modokkal maguk a játékosok olyat is el tudnak érni, amire a fejlesztők mindeddig nem vették a fáradtságot. Például, hogy az Xbox Series S-en - vagyis a gyengébbik jelenlegi Xboxon - 60 vagy akár 120 fps-sel fusson a játék. Természetesen a felbontás közelében sem lesz a PC-s minőségnek, de a framerate tükrében jól teljesít a játék... modokkal.

Kérdem én - meg még jó pár ezer játékos - ha ezt modokkal néhány nap alatt el lehet érni, akkor a fejlesztőknek miért nem sikerült ez évek alatt? Én imádom a Bethesda játékait és szerintem is a Bethesda-bugok többsége már hozzájárul a varázshoz, de azért mindennek van egy határa. amikor a játékosok dolgoznak a fejlesztők helyett, az már nekem is sok.

Kövess Minket!



Gamer szótár