Lenyűgöző ígéretet tett Hidetaka Miyazaki, a FromSoftware vezérigazgatója

Lenyűgöző ígéretet tett Hidetaka Miyazaki, a FromSoftware vezérigazgatója

Nincs elragadtatva attól, ami a többi stúdiónál zajlik, és nem szeretne beállni a sorba.

Hidetaka Miyazaki – a FromSoftware vezérigazgatója – igencsak aktivizálta magát az elmúlt időszakban, és számos témában szólalt meg, ezzel izgalmas pillanatokat biztosítva a videójátékok szerelmeseinek. Pár napja beszélt a Bloodborne PC-s verziójáról, a minap pedig azt fejtegette, hogy az Elden Ring már közel áll ahhoz, hogy tökéletes fantasy RPG legyen, de még nem az a játék. Legutóbb a Pieces Interactive napokban történt leállításának a kapcsán szólalt fel.

Az mögöttünk álló időszak nem túl rózsás a videójáték-ipar számára, és a legtöbb vállalat éppen ezért komoly leépítéseket eszközölt, hogy ezzel próbálják meg visszaszorítani a költségeket. A Larian Studios után most Miyazaki is felszólalt a történtek ellen, így egyre nő azon stúdiók listája, akik kijelentették, hogy akárhogyan is lesz, nem állnak be a sorba, és nem fogják az alkalmazottaik elvinni a balhét.

„Ameddig a cég az én felelősségem alá tartozik, ez egy olyan dolog, amit nem fogok hagyni megtörténni." – magyarázta Miyazaki.

A FromSoftware főnöke azt is elárulta, hogy a Kadokawa – az anyacég – is ugyanezen a véleményen van. Jó látni, hogy vannak olyan stúdiók, akik kategorikusan kiállnak az általuk vallott értékek mellett, és ezzel jó példát állítanak az iparágban. Főleg most, hogy az elbocsátások miatti bizonytalanság igencsak rányomja a bélyegét a készülő projektekre, ami hosszútávon mindenkinek a kárára válhat

Szurkolunk tehát a FromSoftware-nek, hogy könnyedén betarthassák ígéretüket, és izgalommal várjuk a napokon belül megjelenő Shadow of the Erdtree-t, ami a nagy sikerű 2022-es Elden Ring bővítménye.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár