Újabb nyom utal a Resident Evil 1 remake létezésére?

Újabb nyom utal a Resident Evil 1 remake létezésére?

Vajon mivel készül a Capcom legközelebb? Resident Evil 9, Resident Evil 5 remake, esetleg egy Code: Veronica remake?

Jó ideje találgatják már a játékosok, hogy miként folytatódik majd a Resident Evil széria. A 2021-es Village bár egy picit akciósabb volt, mint kellett volna lennie, de remekül vitte tovább Ethan sztoriját és másodjára is bebizonyította, hogy az FPS-nézetű Resident Evil játékok előtt bizony nagy jövő állhat. Az tuti, hogy ezt a történetszálat folytatja majd a Capcom, eredetileg is trilógiának tervezték Ethan kalandját, így jön a Resident Evil 9, amiről az utóbbi hetekben már szivárogtak is ki részletek.

A másik vonal a remake-ek ága, ahol legutóbb a Resident Evil 4 remake kiadását kaptuk meg. Utóbbi 2023 egyik legjobb játéka volt, a játékosok azóta is várják, hogy vajon melyik részt újítja fel legközelebb a Capcom. Adná magát a Resident Evil 5, csakhogy az a rész már közel sem volt annyira sikeres mint elődjei, leginkább átírni kéne a játékot, nem remake-elni. Sokan örülnének annak is, ha a számozott részeken túlra tekintenének a japánok és remake kiadást kapna mondjuk a Code: Veronica is.

Az eddigi szivárgások és pletykák alapján más irány felé kacsintgat a Capcom. Úgy tűnik, hogy az első Resident Evil lesz a következő, amelyik remake kiadást kap. Ezt látszik megerősíteni most az a tény is, hogy Európában újra bejegyezték az eredeti, 1996-os epizódot. Annak nem lenne értelme, hogy újra kiadják az eredeti játékot, ezután pedig csakis a remake érkezése jöhet szóba.

Kíváncsian várjuk mit hoz a jövő! Reméljük hamarosan a Capcom hivatalosan is megszólal majd az ügyben.

Kövess Minket!



Gamer szótár