Kukázták a sztorit és teljesen átírják a Penge reboot forgatókönyvét

Kukázták a sztorit és teljesen átírják a Penge reboot forgatókönyvét

A nyár végén az új szkriptet pedig bemutatják majd a Marvelnek is, és kiderül hogyan halad tovább a projekt.

A Bosszúállók: Végjáték nem csak egy nagy fejezetet zárt le az MCU-ban, de kicsit olyan, mintha az alcíme előrevetítette volna a stúdió filmes univerzumának jövőjét is. Egyelőre ugyanis eléggé lejtmenetben van a franchise, bár a Deadpool és Wolverine még visszaránthatja a mélyből. Nem véletlenül várják rengetegen a júliusban érkező filmet, ennek ellenére azonban más projektekkel kapcsolatban is vannak fejlemények.

A Blade, vagyis a Penge reboot esetében viszont inkább már egy mémről beszélhetünk, semmint egy komoly produkcióról. Kezdjük ott, hogy az utólag kinevezett rendező is kilépett, amire már maga Wesley Snipes is megszólalt a közösségi médiában, és tulajdonképpen kinevette a filmet.

Most újabb információk láttak napvilágot, és egy jelentés szerint az eredeti terveket végül kukázták, és teljesen átírják a forgatókönyvet – a feladattal az új Fantasztikus négyesért is felelő Eric Pearsont bízták meg. A szkript korai változata szerint ugyanis a Penge-reboot visszarepítette volna a nézőket az 1920 évekbe – az új szkript szerint ismét a jelenben játszódik majd a történet –, illetve Mia Goth alakította volna a Lilith nevű vámpírt, aki Penge lányának vérére pályázott volna.

Egy másik iterációban – jegyzi meg a THR – egy hatalmas vonatszerelvényt is fel akarnak használni a forgatás során, de egyelőre csak találgatni lehet, hogy ez vajon igaz-e. Elvileg egy másik Disney-projekthez készült a díszlet, de végül a Penge jeleneteihez jön majd jól.

A produkció az elmúlt két esztendőben viharos időszakot élt meg, az előző rendező, Bassim Tariq 2022-ben távozott a projektből. Eredetileg 2023. november 3-ára tűzték ki a premiert, de végül ezt 2024. szeptember 6-ra halasztották, azonban mivel még mindig nincs kész forgatókönyv, ezért jelen állás szerint 2025. november 7-én ülhetünk majd rá be leghamarabb – persze ezt se vegyük még készpénznek. A főszerepekben Mahershala Ali és Mia Goth lesz látható, aki a pletykák szerint továbbra is Lilith bőrébe bújva tündökölhet majd a vásznon. Bár Ali egyre frusztráltabb, mert nem haladnak a munkával, mégis azt nyilatkozta nem is olyan rég, hogy úgy tekint erre a Penge rebootra, mint az ő "Fekete Párducára", és részben ezért is maradt.

Ezeket olvastad már?

Korábban Wesley Snipes és Kirk "Sticky Fingaz" Jones is eljátszhatta már Pengét, előbbi egy trilógiát kapott, míg utóbbi egy sorozatban vadászhatott a vámpírokra egy évadon keresztül – utóbbi elvileg feltűnik majd a Deadpool és Wolverineban is.

Kövess Minket!



Gamer szótár