Kiderült, mikor kapjuk meg a Cities Skylines 2 legfontosabb frissítését

Kiderült, mikor kapjuk meg a Cities Skylines 2 legfontosabb frissítését

A lakbéres bugokon túl rengeteg, a gazdasággal kapcsolatos hibát javíthat a hamarosan érkező Cities: Skylines 2 frissítés.

A múlt héten jelentette be a Colossal Order, hogy végre megoldják a Cities: Skylines 2 legnagyobb problémáját, miszerint a lakbérek árai annyira megemelkednek egy idő után, hogy az ingatlanpiac és vele együtt a teljes gazdaság és demográfia összeomlik a játékban. Erre egy különös ötlettel állt elő a csapat, miszerint egész egyszerűen bevezetik a szocializmust, vagyis minden NPC ugyanannyit fog fizetni a lakhatásért egy házon belül, a főbérlőket pedig száműzik a virtuális gulágra. Elvégre, ha nincsenek főbérlők, hogyan lehetne magas a lakbér? Na ugye!

A Colossal Order a következőképpen magyarázta a döntését egy blogposztban:

„Valószínűleg belefuthattál már olyan panaszokba a játékban, hogy magas a lakbér, szóval beszélgessünk erről. A márciusi 1.1.0f1 frissítésben eszközöl földérték-változás kiegészítéseként a lakbér működéséhez is hozzányúltunk. Először is, a virtuális főbérlőket kivettük, tehát az épületek fenntartása mostantól az összes bérlő által egyenlő mértékben kerül kifizetésre. Másodszor, megváltoztattuk azt, ahogyan a lakbért kalkuláljuk.”

Ezeket olvastad már?

A változások értelmében a bérlők közvetlenül fizetnek majd az épületek karbantartásáért, ami azt jelenti, hogy ha mindenki mindent be tud fizetni, akkor az épületek fejlődnek, ha pedig nem, akkor idővel romlik az állapotuk, mígnem végül lepusztulnak, összedőlnek. Az sajnos nem derült ki a múlt héten, hogy mikor érkezik ez a rendkívül fontos frissítés. De most már egy újabb bejelentés alapján tudjuk a választ: június 24-én hétfőn fut be az Economy 2.0, ami nem csak ezt, hanem további hibákat is javít majd a gazdaság terén. Azért tolták el hétfőig a már kész frissítést, mert ma Svédországban és Finnországban nemzeti ünnepek vannak, és ha valamilyen komoly probléma lenne a kiadással, akkor nem tudnák javítani azt napokig.

Egyébként a kommentek között a Cities: Skylines 2 konzolos változatával kapcsolatban is kaptunk egy hivatalos választ végre. Eszerint „a konzolos változat egy sor tesztverzióján dolgoznak, hogy elérje a szükséges teljesítményt és stabilitást” ez a kiadás. Várhatóan valamikor 2024 októberében, tehát az eredeti ígérettel szemben egy évnyi csúszással jelenhet meg konzolokra a játék, bár egyelőre még semmi sincs a kőbe vésve.

Kövess Minket!



Gamer szótár