Durván benépesedtek a Gears of Wars játékok szerverei az új rész miatt

Durván benépesedtek a Gears of Wars játékok szerverei az új rész miatt

Játékosok tízezrei telepítették fel újra a masináikra az előző epizódokat.

Úgy tűnik, egyre több Xbox játékos merül el újra a Gears of War videójáték-sorozatban, és ez valószínűleg a The Coalition nemrég bemutatott Gears of War: E-Day miatt felszínre törő izgalom miatt történhetett meg. Az Xbox nemrég tartotta meg az egyik legjobb játékbemutatóját. Új játékmenet-felvételeket mutattak be olyan nagy címekből, mint a Fable, a South of Midnight, a Perfect Dark és a State of Decay 3, de kiderült, hogy kapunk egy epikus új Doomot is, amely a The Dark Ages névre hallgat. Mindezeket figyelembe véve is a Gears of War: E-Day vitathatatlanul a show egyik, ha nem a legnagyobb durranása volt.

Sok Gears of War-rajongó várta már a 2019-es Gears 5 folytatását, azonban egyre több olyan pletyka látott napvilágot, hogy valami igazi különlegességgel készülhet a fejlesztőcsapat. Az új felvonás a fő trilógia előzményeként szolgál, és tizennégy évvel az eredeti játék eseményei előtt játszódik. A történet Marcus Fenixre és Dom Santiagóra összpontosít, akik megdöbbenve szembesülnek a Locust invázióval, és az első napok már a túlélésről szólnak majd. Az E-Day egy kicsit félelmetesebb lesz majd, és bizonyos tekintetben a horror stílusjegyeit is magában hordozza, ezért sokkal bizarrabb és rémisztőbb lényekként ábrázolják majd a Locustokat.

Még két hét sem telt el a Gears of War: E-Day leleplezése után, a TrueAchievements arról számolt be, hogy az egyes Gears of War részeknél elég komolyan megugrott az aktív játékosbázis. A legnagyobb népszerűségnek a Gears of War: Ultimate Edition, az eredeti cím 2015-ös remasterje örvend, miután a kutatócsoport adatai szerint 323%-kal nőtt meg a játékosok száma. Ez alighanem annak köszönhető, hogy az E-Day épp az első felvonás előtt játszódik majd, ezért sokan szeretnék újra átélni az eseményeket, hogy képben legyenek vagy felfrissítsék az emlékeiket.

Ezen kívül a Gears 5 is meglepően sokakat érdekelt az elmúlt hetekben, a TrueAchievement heti top 40-es listáján például a 34. helyen landolt, és olyan alkotásokat előzött meg, mint a Call of Duty: Black Ops 2, a Black Ops Cold War és a FIFA 23. Bár nem olyan jelentős eredményeket ért el a Gears of War 2 és a Gears 3, mint a fentebb felsorolt két rész, de ezeket is jó néhány elővették újra a nyár első heteiben.

Ezeket olvastad már?

Bár azt még hivatalosan nem tudni, hogy mikor jelenhet meg pontosan a Gears of War: E-Day, de a szóbeszéd szerint 2025-re várható. Bár, ha figyelembe vesszük, hogy a Fable, Doom: The Dark Ages és a South of Midnight is be van tervezve a jövő évre, és elvileg az inXile Clockwork Revolution is csatlakozik a bulihoz, könnyen elképzelhető, hogy a Gears of War: E-Day csak 2026-ban jelenik meg.

Kövess Minket!



Gamer szótár