A roncstelepre kerül a Forza Horizon egyik epizódja?

A roncstelepre kerül a Forza Horizon egyik epizódja?

Ha eddig nem adtál egy esélyt a Forza Horizon 4-nek, akkor a következő időszakban várhatóan akciósan vásárolhatod meg.

A Playground Games bejelentette, hogy a Forza Horizon 4 az év végén örökre eltűnik a digitális boltok polcairól. Az ok – hasonlóan más autós játékokhoz – a játék terjesztéséhez szükséges harmadik féltől származó licencek elévülése. Ez azt jelenti, hogy 2024. december 15. után a játék és az ahhoz vásárolható extra tartalmak is elérhetetlenné válnak mind Xboxon, mind PC-n a boltokban, és értelemszerűen így a Game Passből is kikerül majd. A változás nem csak a Microsoft Store vásárlóit, hanem a steameseket is érinti majd.

Ami örömteli például a The Crew sorsával szemben, hogy december 15. is után játszható marad a Forza Horizon 4, mégha néhány dolog hiányozni is fog belőle. Amennyiben birtoklod a játékot valamilyen formában, valamelyik platformon, akkor ugyanúgy játszhatsz majd vele akár online, akár offline, mint eddig is. A Microsoft ugyanis nem veszi el a könyvtárunkból a játékot, nem teszi használhatatlanná a fizikai lemezeket. Sőt, ha szeretnénk, akkor a dátum után is letölthetjük, újratelepíthetjük a programot, mert arra sem lesz szükség, hogy azt úgy őrizzük a háttértárunkon, mint valami hímestojást.

Ezeket olvastad már?

A Forza Horizon 4 fokozatosan fog leépülni a következő hónapokban a döntés értelmében. A DLC-k kivezetését már tegnap elkezdte a kiadó, ezért csak a Standard, a Deluxe és az Ultimate változatok maradtak megvásárolhatóak, az egyéb kiegészítők nem. Augusztus 25-étől eltűnik a Playlist menüpont – ekkor ér véget az utolsó, 77. széria. A Forza Events viszont nem megy sehová, tehát a napi és heti kihívások maradnak annak ellenére is, hogy megvenni már nem lehet majd a programot.

A döntés miatt a következő időszakban várhatóan akciós áron lehet beszerezni a Forza Horizon 4-et, hogy aki eddig valamiért nem tette, az is kipróbálhassa. Akik pedig eddig a Game Passen kereszül játszottak a Forza Horizon 4-gyel és megvettek hozzá legalább egy DLC-t, azok valamilyen játékon belüli kompenzációra számíthatnak majd. Erre azért is van szükség, mert számukra decembertől teljesen elérhetetlenné válik a program, amire korábban költöttek – feltéve, hogy közben nem ruháznak be rá.

Ha esetleg szeretnél beruházni a Forza Horizon 4-re, akkor jó hír, hogy a Steamen még holnap este 19 óráig 80%-os akció van minden kiadására. Ez azt jelenti, hogy a simát 13,99, a legdrágább változatát 19,99 euró ellenében szerezheted be, ha sietsz.

Kövess Minket!



Gamer szótár