Ninja is keményen odaszólt Dr Disrespectnek a pedofilbotrány kapcsán

Ninja is keményen odaszólt Dr Disrespectnek a pedofilbotrány kapcsán

Egyre több közszereplő szólal fel a nemrég napvilágot látott botrány apropóján.

Viszonylag a semmiből, 4 évvel a Dr Disrespect Twitch-ről való kitiltása után robbant ki a botrány a tartalomgyártó körül. Anno senki nem tudta, hogy a Dokinak miért kellett otthagynia a platformot, azonban most egy volt Twitch-alkalmazott elárulta, hogy a népszerű streamer kiskorú követőivel folytatott illetlen chatelést, ami az ottani karrierje végét jelentette. Ennek kiderülését követően a Midnight Society – a saját stúdiója – is megszakította vele a kapcsolatot, ő pedig bejelentett egy kisebb kényszerpihenőt. Az eset kapcsán számtalan közszereplő fejtette ki véleményét, köztünk Tyler "Ninja" Blevins, aki Dr Disrespect egykori barátja.

„Csak két dolgot kell mondanom. Egyáltalán, bármi, ami kiskorút érint, nem számít, hogy mi az… nem oké. Elrontott, és illegális. A stúdió munkatársai saját nyomozói kutatást végeztek a színfalak mögött, és elég bizonyítékot találtak ahhoz, hogy elküldjék a cégtől. Nem adminisztratív szabadság, nem „ezzel később foglalkozunk.” ha lesz elég bizonyíték… találtak valamit, ezt próbálom elmondani.” – magyarázta Blevins.

Ninja már a 2020-as tiltáskor is kétségét fejezte mi afelől, hogy a Doki valóban nem tudná-e a büntetésének okát. Úgy gondolta, hogy a tartalomgyártó igenis tisztában van azzal, hogy miért kell otthagynia a lila platformot, csupán valamiféle megegyezés következtében ezt nem kell megosztani a közönségével. Ez mostanra be is igazolódott.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár