Bár még PS6 sincs, de a PS7 egészen formabontó lehet

Bár még PS6 sincs, de a PS7 egészen formabontó lehet

A PlayStation 6 a kanyarban sincs, de az elemzők már a PS7-ről jósolnak. Szerintetek bejön a tipp?

A Sony egyelőre még ott tart a hírek szerint, hogy a PlayStation 5 Pro kiadását tervezgeti. A pletykák szerint erre valamikor 2025-ben kerülhet sor, tehát még onnan számolva is legalább 2-3 év, mire egyáltalán eljutunk a PlayStation 6-ig. Éppen ezért is tűnik furcsának, hogy a Circana elismert elemzője, Mat Piscatella már nem is a következő generációról jósolgat, hanem az azt követőről, ami lehet még 10-15 év múlva sem kerül piacra.

Ennek ellenére érdekes trendről számolt be az elemző, ami mellett az iparág szereplői sem mehetnek el a következő években. Piscatella szerint egy dologban jelentősen eltér majd a PS7 a Sony eddigi konzoljaitól. Ez pedig nem más, mint a lemezes változat elengedése. Valószínűleg most sokan rosszul lettetek, de az a helyzet, hogy a trend a napnál is világosabb.

Ezeket olvastad már?

Phil Spencer például februárban beszélt arról, hogy nem akarnak kiszúrni senkivel, ezért egyelőre nem engedik el a lemezmeghajtókat. Azonban a sorok között olvasva feltűnhetett, hogy az Xbox már keresi a PR-menekülőutat arra a napra, amikor ez mégiscsak bekövetkezik: Spencer szerint ugyanis egyre nehezebb beszerezni a meghajtókat, így egyre drágábbak lesznek, ez pedig a konzolok árán is érződni fog. Továbbá amellett sem mehetünk el, hogy nemrég egy rakás digitális kiadása jelent meg az Xbox Series X|S masináknak, ezek pedig olcsóbban a lemezes X-nél, miközben jobb tárhely opciókat kínálnak.

Az Xboxnál egyébként is egyre gyakoribb, hogy a játékok meg sem jelennek fizikai formában, tehát a változás már láthatóan elindult. Piscatella szerint a Sony és a Nintendo is követni fogják ezt, csak amíg az előbbi egy generációs csúszással, addig utóbbi legalább kettővel. Vagyis a Sony a PS6 környékén kezdhet bele a játékosok digitális vásárlás felé tolásába, majd a PS7-re már lehet el is engedik a lemezes változatok értékesítését teljesen. Persze ebben azért sincs nagy meglepetés, mert a lemezes eladások évről évre zuhannak, és egyre inkább hasonlít a terep a PC-hez, ahol már évek óta a digitális az egyeduralkodó vásárlási forma.

Kövess Minket!



Gamer szótár