Meghalt, de már jobban van? Feltámadóban a tavasszal lelőtt The Crew

Meghalt, de már jobban van? Feltámadóban a tavasszal lelőtt The Crew

Az Ubisoft nem csak játszhatatlanná, még elérhetetlenné is tette a The Crew-t. Szerencsére egy csapatnyi lelkes modder ezt nem hagyja szó nélkül.

Még áprilisban számoltunk be arról, hogy egy Ross Scott nevű youtuber Stop Killing Games (Ne öljétek meg a játékokat) néven kezdeményezést indított, amellyel szeretne nyomást gyakorolni az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kanada, Ausztrália, valamint az Európai Unió fogyasztóvédelmi szerveire, a The Crew első részének halálán felbuzdulva. Úgy gondolta, ha e játék kapcsán sikerülne valamilyen megoldást kikényszeríteni, akkor lehetne változtatni az iparág azon gyakorlatán, miszerint a már nekik nem fontos online játékokat egész egyszerűen csak kinyírják, elérhetetlenné teszik.

Erre az Ubisoft az elmúlt napokban lépett egy olyat, amivel már-már leköpték az egész kezdeményezést. Pénteken úgy döntött a kiadó, hogy visszavonják a vásárlóknak egy évtizeden át értékesített The Crew licenceket. Vagyis azóta nemhogy játszani nem lehet az online játékkal, sőt még letölteni, elindítani sem. De szerencsére már úton van a felmentősereg! Ugyanis az Eurogameren megjelent egy interjú egy Whammy4 nevű modder csapattal, akik vállalták a nemes feladatot, hogy feltámasszák a The Crew-t, így a halott és eltemetett játék nemsokára kigurulhat a roncstelepről.

Ezeket olvastad már?

A Whammy4 egyik tagja szerint már 2023 decembere óta folyik a munka, vagyis azóta, hogy az Ubisoft bejelentette a szerverek bezárását. A The Crew Offline+Online Server Emulator névre hallgató projekt célja elsősorban ennek a problémának a kiküszöbölése, tehát a közösségi szerverek támogatásának megteremtése, és alternatív megoldásként még egy egyjátékos mód készítése. A készülő modból nemrég egy 15 perces videót is kiadott a csapat, ezt itt tekinthetitek meg:

A szervereken túl azt ígéri a Whammy4, hogy néhány új funkciót is szeretnének lefejleszteni a játékhoz – ezekért sokat könyörgött annak idején a közösség, de az Ubisoft nem cselekedett. A projekt alapvető céljaival viszont már várhatóan idén decemberre elkészül a csapat, vagyis a franchise 10. születésnapjának környékén újra kocsikázhatunk majd a mini Amerikában.

Kövess Minket!



Gamer szótár