Vérfagyasztóan jó lesz a S.T.A.L.K.E.R. 2

Vérfagyasztóan jó lesz a S.T.A.L.K.E.R. 2

Picit több, mint két hónap és itt a S.T.A.L.K.E.R. 2!

Idén szeptemberben végre valahára megjelenik a S.T.A.L.K.E.R. 2! Anno az első rész annak két kiegészítője, ha nem is ért el akkora tömegekhez, mint egy Call of Duty- vagy egy FIFA-epizód, mégis azonnal klasszikussá vált és a mai napig kötelező játékok mindenkinek, aki szereti az izgalmas, kihívást jelentő FPS-eket, főleg ha odáig van a régi szovjet stílusért. Szeptember 5-ig kell várnunk a második részre, aminek ugyanúgy nem volt könnyű életútja, ahogy az első játéknak sem. Évekig jogi harcok folytak a S.T.A.L.K.E.R. jogokért, volt idő amikor úgy tűnt, hogy a széria örökre elveszett. Végül a GSC visszaszerezte a jogokat, sőt még egy támogatót is találtak a Microsoft személyében.

A játék azonban nagyon nehezen állt össze. Többször csúsztatni kellett a megjelenési dátumon, majd a fejlesztők hazájában kitört a háború, ami miatt menekülniük kellett. Hónapokig állt a munka, mire végre Prágában találtak új otthont maguknak. Ezek a nehézségek azonban akár erősíthették is a játékot, amit már most óriási várakozás előz meg.

Néhány szerencsés a Summer Game fest során kipróbálhatta a S.T.A.L.K.E.R. 2 egy rövidke, még félkész változatát. Nyilván ez még nem tükrözi a szeptember 5-én érkező teljes játék minőségét, de azért iránymutató lehet. A Windows Central munkatársának beszámolója alapján a következőkre számíthatunk a S.T.A.L.K.E.R. 2-től:

A játék félig open world, tehát nagy és szabadon bejárható, de egymástól elkülönített területek várnak majd ránk. Már a demó alapján is gyönyörű a játék, elképesztőek a karaktermodellek, a vizuális gyönyört pedig még magasabbra emeli a nyomasztó, mély és sötét hangulat, ami a játékból árad. Szerencsére a játék nehézségét illetően sem adták be a derekukat a fejlesztők. Az első S.T.A.L.K.E.R. sem volt könnyű játék és a beszámolók alapján a 2. rész sem lesz az. Ami pedig az ellenfeleket illeti, sok ismerős mutánssal találkozunk majd, de lesz sok új is. Ezek  a lények pedig sokkal félelmetesebbek és vérfagyasztóbbak, mint az eddigi S.T.A.L.K.E.R. játékokban, köszönhetően az Unreal Engine 5 szolgáltatta látványnak.

A S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl 2024. szeptember 5-én érkezik PC-re, Xbox Series X/S-re és a Game Passbe is!

Kövess Minket!



Gamer szótár