Annyira félrement a Destiny 2 The Final Shape rajtja, hogy bocsánatot kellett kérni érte

Annyira félrement a Destiny 2 The Final Shape rajtja, hogy bocsánatot kellett kérni érte

Hatalmas érdeklődés előzte meg a Destiny 2 DLC-jét, de sajnos a világ legtöbb részén elmaradt a grind tegnap este.

A Bungie-t is érintő leépítések miatt hónapokat csúszott a Destiny 2 utolsó DLC-je, a The Final Shape. De úgy tűnt, a nehezén már túl van a csapat és a június 4-re ígért megjelenés olajozottan megy majd. Nos, tegnap elérkezett a nagy nap, de végül nem derült ki, hogy tényleg sikerült-e jól összerakni a kiegészítőt. Mert akkora szerverproblémák voltak a több száz giga letöltését igénylő DLC megjelenésének első napján, hogy a többség egy-két órát tudott belerakni legfeljebb, és aztán kénytelen volt elengedni.

Rengeteg játékos nyilatkozott úgy a közösségi médiában és a Steamen is, hogy a szerverproblémák miatt folyton kidobálta őket a játék, ezért lemaradtak az átvezetőkről, elveszítették a befektetett időt. Valószínűleg azért történhetett ez, mert a fejlesztők nem készültek fel rá, hogy akkora érdeklődés lesz, amekkora. Volt olyan óra, amikor több mint 300 ezer játékos próbált egy időben belépni, és ez csak a steames statisztika, ki tudja, mennyien voltak még konzolokon, más platformokról. Ezt követően a Valve boltjában többnyire negatívra változott az értékelés, a Bungie pedig a sűrű bocsánatkérések közepette javításokat ígért. De mivel ezek nem percek, inkább órák alatt jöttek meg, a tegnap esti grindolás a világ legtöbb részén egyszerűen elmaradt.

Ezeket olvastad már?

A jó hír, hogy ma délelőttre javult a helyzet a Bungie szerint, mert számtalan szerver oldali foltot eszközöltek. A cikk írásának pillanatában már vegyessé váltak a steames értékelések is, egyre több a pozitív vélemény. De persze az, hogy mostantól nem lesznek szerverproblémák, még nem jelenti azt, hogy akik tegnap lemaradtak az átvezetőkről, azok ma ezeknek a beültetett emlékeivel ébredtek. Van azonban megoldás: Pale Heartnál újrajátszhatóak a küldetések, és így újranézhetőek az első, a negyedik, az ötödik, a hatodik és a hetedik végén látható átvezetők is, amelyekről a legtöbben lemaradtak tegnap – írja a Bungie.

Nektek milyen az eddigi tapasztalatotok a The Final Shape-pel?

Kövess Minket!



Gamer szótár