Ingyenes lett 2023 egyik legnépszerűbb játéka

Ingyenes lett 2023 egyik legnépszerűbb játéka

Mostantól bárki belekóstolhat a hányattatott sorsú játékba.

A tavalyi év folyamán váratlanul a semmiből robbant be a Dark and Darker, ami úgy is játékosok tömegeit vonzotta, hogy még csak az alfa verzió kipróbálására volt lehetőség. Az IRONMACE – fejlesztők – alkotását leginkább az Escape from Tarkov és a hasonló játékmenetű címekhez lehetne hasonlítani, ugyanis ez is PvEvP – főként a mesterséges intelligencia által irányított ellenségekkel találhatjuk szembe magunkat –, csupán annyi csavarral, hogy ez esetben a történet egy középkori fantasy köntösébe van bújtatva. A kezdeti gyors siker ellenére a játék hamar eltűnt a Steam felületéről, ugyanis egy koreai kiadó – Nexon – azzal vádolta meg az IRONMACE-t, hogy az ő kódjaikra épült a Dark and Darker. Az ezzel kapcsolatos jogi hercehurcák azóta is tartanak, azonban a fejlesztők a napokban meglepő hírrel jelentkeztek.

Már az is nagy visszhangot keltett, hogy az eset után a fejlesztők azt kérték a közösségtől, hogy torrentezzék le a játékukat, és így teszteljék. Talán mondanom sem kell, hogy ilyet nem túl gyakran hallani a kiadók szájából. Idő közben a játék adatlapja megjelent az Epic Gamesen, tehát arra számíthatunk, hogy idővel onnan letölthető lesz, de ezt sem kell megvárnunk, hiszem az IRONMACE oldalán már most ingyen beszerezhetjük.

Tehát mostantól ismét bárki pörgetheti a Dark and Darkert, viszont azt fontos kiemelnem, hogy az ingyenes verzióval a játékosok nem férhetnek hozzá a piactérhez, valamint csupán a normál meccseken vehetnek részt. Természetesen ez így is egy tökéletes lehetőség, főleg, hogy a fizetős verzió jelenleg sehol sem elérhető. Reméljük, hogy hamarosan felkerül Epic Gamesre, és lassan Steamre is visszatér, hogy feltámadva a hamvaiból ismét nagy népszerűségnek örvendjen.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár