Több tízezer ember támogatja az Assassin's Creed Shadows törlését

Több tízezer ember támogatja az Assassin's Creed Shadows törlését

Rohamosan növekszik azok száma, akik szerint nem kéne kiadni a játékot.

A minap számoltunk be arról, hogy japánban kisebb botrány tört ki az Ubisoft idén érkező játéka, az Assassin's Creed Shadows kapcsán, mely a szigetország lakói szerint semmibe veszi a kultúrájukat azzal, hogy történelmileg pontatlan. Már alapból sokak figyelmét felkeltette az a tény, hogy Yasuke a játék férfi főszereplője, aki itt egy rabszolgából szamurájjá váló fekete bőrű karakter, ám köztudott, hogy a valóságban nem volt szamuráj, és jóval kisebb jelentőséggel bírt, mint amit a játék tulajdonít neki. Sokak szerint az Ubisoft ezzel csupán a trendeknek szeretne megfelelni, és a japánok ezt egy kimondottan tiszteletlen és rasszista húzásnak tartják, aminek az apropóján a Change.org petíciót is indított, hogy betiltásra kerüljön a játék. Mostanra ezt több mint 30 000-en írták alá, de ez a szám percről percre megállíthatatlanul növekszik.

„A közelmúltban a történelmi pontosság és a kulturális tisztelet hiánya miatt komoly problémánk adódott a játékfejlesztő Ubisoft közelgő „Assassin’s Creed Shadows” játékával kapcsolatban... Az Ubisoft továbbra is félreérti a szamurájok természetét és szerepét. Ez súlyos sértés a japán kultúra és történelem számára, és összefügghet az ázsiai rasszizmussal is. Felszólítjuk a Ubisoftot, hogy azonnal törölje az Assassin’s Creed Shadows megjelenését, és mutasson őszinte kutatást és tiszteletet a japán történelem és kultúra iránt." – áll a petícióban.

Habár sebesen gyarapodik a játék törlését kívánók száma, ez még mindig elenyésző adat a 125 milliós teljes japán lakossághoz képest. A petíció indítói az 50 000 aláírás gyűjtését tűzték ki célul, ami ha minden ebben az ütemben halad, a holnapi napon teljesülhet is. Valószínűleg senki sem gondolja úgy, hogy az Ubisoft valóban törölni fogja azt a játékot amin évek óta dolgozik egy ilyen ügy miatt, azonban végre megszólalhatnának a témában, hogy lássuk miként néz ki az ő szemszögükből a dolog.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár