Hamarosan lelövik a legjobb Battlefield-játék szervereit

Hamarosan lelövik a legjobb Battlefield-játék szervereit

Rengeteg felejthetetlen élményt köszönhetünk neki, de ez már a vég kezdete.

Habár a Battlefield széria jelenleg ínséges időszakban van, és az elmúlt években nem igazán sikerült hozniuk az elvárt szintet, voltak idők, mikor az EA FPS-ei simán tartották a lépést a nagy riválissal, a Call of Duty-val. A 2011-es Battlefield 3 például elképesztően pozitív fogadtatásban részesült, és könnyedén felért az akkora nagyágyúhoz, a Call of Duty: Modern Warfare 3-hoz – sokan máig a legjobb Battlefield-játékként hivatkoznak rá. 2013-ban a Battlefield 4 szintén jól szerepelt, a 2016-os Battlefield 1 pedig a sorozat legkelendőbb címe lett, ami eredmény magáért beszél. Sokan még a mai napig szívesen előveszik és leporolják ezeket az alkotásokat, azonban az EA legújabb bejelentése szerint ezek közül néhánytól hamarosan búcsút kell vennünk.

A rajongók szomorúan fogadták a hírt, miszerint a Battlefield 3, a Battlefield 4 és a Battlefield: Hardline online szerverei idén november 7-én leállításra kerülnek, és megvásárolhatatlanná válnak Xbox 360-on és PlayStation 3-on – ez nem befolyásolja a singleplayer tartalmakat. A Battlefield 3 és Battlefield 4 ezentúl csak PC-n lesz játszható, a Battlefield: Hardline viszont ezenfelül még Xbox One-on, PlayStation 4-en is.

Mivel ezen játékok játékosbázisa folyamatosan csökken, csak idő kérdése, hogy a szervereik mikor kerülnek lelövésre a maradék platformokon is. Minden esetre rengeteg boldog emlékünk fűződik hozzájuk, de ez már kétségtelenül a vég kezdete.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár