Erotikus reklámmal hirdetnek egy lopott játékot a YouTube-on – Mi van?!

Erotikus reklámmal hirdetnek egy lopott játékot a YouTube-on – Mi van?!

Az átverésszagú reklámot sem az erotika, sem a lopás ellenére nem sikerült időben kiszűrnie a YouTube-nak.

A Google kész hadjáratot folytat az utóbbi hónapokban a reklámblokkolókkal szemben. Tavaly óta mindent bevetettek már. Idén tavasszal tesztelni kezdtek egy olyan megoldást, amivel a külsős alkalmazások esetében képesek blokkolni a videókhoz történő hozzáférést. Júniusban pedig még ennél is továbbmentek, és állítólag már szerveroldalról teszik bele néhány felhasználó videófolyamába a reklámokat, így azok szűrhetetlenné váltak reklámblokkolókkal.

Mindez talán még nem is lenne akkora baj, ha legalább jó reklámokat dobna a gyümölcsgép. De mint az Academic_Yak2513 nevű Reddit-felhasználó is rámutatott, néha még olyan hirdetések is átcsúsznak a YouTube szűrőjén, amelyek meg sem felelnek a platform irányelveinek. Az ő esetében egy erotikus témájú reklámról van szó, ami egy hentai videójátékról szólt. Bár ez úgy van megvágva, hogy igazából semmi explicit nem történik benne, azért egyik-másik pillanatban a Napnál is világosabb, hogy mivel akarják megfogni a néző figyelmét – akármennyire is bugyuta az egész. Valószínűleg pont ezzel sikerült kicselezni a YouTube automatizált rendszerét is.

Ezeket olvastad már?

Amitől viszont még bizarabb lesz ez a szituáció, az a Reddit-poszt alatt található topkomment. Alex311360 szerint ugyanis nem elég, hogy erotikus a hirdetés, még lopott felvételeket is tartalmaz. A reklám a megosztott videó alapján egy MysticSpring Workshop nevű játékról szól, miközben a kommentelő szerint ez valójában egy Dottorou Games által fejlesztett program, a Houkago no Onigokko / Afterschool Tag csak átcímkézve. A kommentelő szakértelmét mutatja egyébként, hogy még azt is tisztázni tudta, hogy a reklámban sugalltakkal ellentétben ez nem elérhető Androidra / iOS-re, sőt még PC-n sem a hagyományos digitális boltokban kell keresni.

Tehát az is remek kérdés, hogy egyáltalán mire mutathatott a link valójában? Mármint mobilon dobta fel a reklámot az eredeti posztolónak a Youtube, méghozzá azzal az üzenettel, hogy telepítse fel a játékot. Ha az erotikus, de jól szerkesztett tartalmak szűrése nem is megy olyan könnyedén a YouTube-nak, azért az átverések között megfoghatták volna ezt. Vagy esetleg a content ID rendszerrel, miután jogvédett tartalmat loptak a hirdetők.

Kövess Minket!



Gamer szótár